contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Reteta Ieftina - Supa De Conopida - 12 Ron / 9 Portii

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
M-am pornit! Preturile din magazine sunt exagerate. Cu siguranta nu e numai parerea mea. Asa ca sunt foooooarte hotarata sa fac, printre altele, retete ieftine si desigur DELICIOASE. Iata azi una dintre ele: Supa de conopida. Noua ne place foarte mult supa aceasta: e usoara, se prepara repede si are un gust bun-bun de smantana.

Ingrediente: o conopida (4 lei), un morcov, o ceapa, jumatate de patrunjel radacina, 2 felii de telina, un cartof (3 lei toate), un spate de pui (1 leu), 200 g smantana (1.5o lei), 100 ml de lapte (0.35 lei)patrunjel si marar - o lingura din fiecare (0.50 lei), cateva seminte de chimen, Delikat, piper, cimbru. Total - cam 11 lei pentru toata supa (ne-a ajuns la toti 3 timp de 3 zile, deci 9 portii). Am servit-o de fiecare data cu crutoane cu usturoi. Poate lucrul acesta mai mareste pretul cu 1 ron. Deci sa fie in total cam 12 ron pentru 9 portii.
Cum am facut:
Am pus la fiert spatele de pui si cand a facut spuma, am cules spuma. Am adaugat Delikat si am mai lasat sa dea un clocot.

Am scos carnea si in supa am pus conopida, ceapa, intreaga, morcovul.

Cubuletele albe sunt patrunjel radacina si telina taiate si congelate. Le aveam pregatite in congelator. De aceea sunt taiate. Altfel le-as fi pus intregi, ca sa le pot marunti in blender.

Cand au fiert, am scos legumele si le-am facut piure cu putina supa si lapte, apoi le-am pus inapoi. Am mai potrivit de piper, am adaugat cimbru uscat si cateva seminte de chimion. Dupa inca un clocot am adaugat smantana si mararul si patrunjelul.
Painea prajita cu usturoi: am amestecat usturoi pisat cu sare si o lingura de ulei si am intins amestecul pe feliile de paine. Am cules usturoiul, pentru ca altfel se arde la cuptor. Painea era de doua zile, asa ca a mers numai bine. Am lasat feliile la cuptor cam vreo 7 minute. Au iesit aurii, crocante si aromate. Au fost un succes.

Si gata supa. La masa cu totii, mari si mici.

Daca adaugam la ingredientele de mai sus si gazul consumat, energia electrica, apa si munca ... mai creste putin pretul. Dar in mare asta e; pe mine ma interesa costul ingredientelor.