contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rosii Umplute

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente: 500 g carne tocata amestec (vita cu porc), 5-6 rosii de marime medie, 2 cepe mari, 2 felii de paine, o mana de orez, sare, piper, condimente, verdeata, ulei pt prajit ceapa, sunca afumata (optional).
Ceapa se curata si se taie marunt, apoi se pun la calit in ulei, pana cand devine translucida. Orezul se spala si se lasa in apa calduta la inmuiat, painea se pune in lapte sau in apa la inmuiat. Se pregatesc sarea, piperul si alte condimente: eu am folosit condimente pt sarmale si putin cimbru.Rosiile se spala, se taie capacelele si se scobesc de miez.
Tocatura se amesteca bine cu toate aceste ingrediente apoi se umplu rosiile cu ea.

Intr-o oala (de tuci) se pune miezul rosiilor mai intai, ca un strat pe fundul vasului, cu putina sunca afumata, daca aveti,apoi se aseaza rosiile umplute. Daca doriti, capacelele taiate le puteti pune inapoi pe rosii, pentru aspect. Se adauga maxim un pahar de apa (200 ml) si se lasa la fiert inabusit cca 2-3 ore pe foc mic, sau se dau la cuptor.
Cand zeama este scazuta si carnea este foarte moale, sau atunci cand mirosul condimentelor puse umple deodata bucataria, mancarea e gata.
Se serveste cu mamaliguta calda, cui ii place, si cu smantana proaspata deasupra.
Pofta buna!