contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rulada De Ciocolata Si Zmeura

articol scris de mica82ro blog Mica's Blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente:
Pentru blat ne trebuie:
4 oua
125 gr zahar
1 zahar vanilat
80 gr faina
40 gr amidon
2 linguri cacao
1 lingurita praf de copt

Pentru crema ne trebuie:

3 foi gelatina ( eu am folosit Agar-Agar- gelatina vegetala)
150 gr zmeura
400 gr frisca
3 linguri smantana pentru gatit
1 lingura zahar pudra
1 zahar vanilat.

Preparare:

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile cu 4 linguri de apa calda, zaharul tos si zaharul vanilat. Se va obtine o spuma destul de consistenta si tare. Galbenusurile se adauga compozitiei din albusuri, urmate pe rand de faina, amidon, cacao si praf de copt.Se amesteca usor dupa fiecare ingredient.
Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace 10 minute la foc mediu, in cuptorul preincalzit. Cand blatul este gata, se scoate pe un prosop umed si se ruleaza ca sa se raceasca.
Pentru prepararea cremei gelatina se inmoaie 10 minute in apa rece. Intre timp frisca se bate cu zaharul pudra si cel vanilat. Gelatina se dizolva la foc moale( sa nu fiarba pentru a nu distruge gelatina) in 2-3 linguri de smantana pentru gatit si apoi se inglobeaza in compozitia mare de frisca. Cand totul este omogenizat se adauga si zmeura.
Se desface blatul din prosop, se niveleaza crema deasupra, lasand o margine libera, pentru a putea rula corect rulada. Se ruleaza, se pune in folie alimentara si se da la frigider pt 3-4 ore sau cel mai bine peste noapte. Se pudreaza cu zahar pudra si se orneaza cu zmeura inainte de servire.
Este o rulada minunata, foarte usoara si pufoasa! Contrasteaza foarte bine blatul dulce cu crema usor acrisoara.
Sper sa va placa!