contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata Boeuf

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Salata boeuf cred ca stie mai toata lumea sa faca. 
Fiecare dintre noi are reteta de la mama, bunica, soacra sau o vecina....fiecare o adapteaza dupa gusturile sale si ale familiei.
Noua ne place salata boeuf dar o fac foarte rar, cam de 2 ori pe an. 
Pentru 2 platouri ca cel din imagine aveti nevoie de:

500 gr piept de curcan fiert (sau piept de pui)
1 kg cartofi 
300 gr morcov
1 telina mica
1 borcan de 400 gr castraveciori murati
1 borcan de 400 gr de gogosari murati
sare, piper

Pentru maioneza:
300 ml ulei
1 ou crud
jumatate de lamaie stoarsa
1 lingura mustar
sare

Pieptul de pui se fierbe separat de legume si se taie in patratele mici cand este rece.
Cartofi, morcovi si telina se pun la fiert in apa cu sare.
Dupa ce au legumele au fiert le curatam de coaja si le taiem in bucatele mici (cat de mici poate fiecare). 
Castraveciori si gogosarii se taie si ele patratele mici punandu-se sa se mai scurga de zeama intr-o sita.
Se amesteca toate legumele taiate cu pieptul de curcan.

Peste legume punem maioneza facuta astfel:
In vasul de la blender punem ingredientele de mai sus, bagam blenderul in asa fel incat sa cuprindem galbenusul oului si il pornim. Tinem blenderul nemiscat cateva secunde, iar apoi miscam incet pana cuprindem toata cantitatea de ulei....si gata maioneza.
Toata treaba dureaza cca 30-45 secunde.
Amestecam legumele cu maioneza, potrivim de sare si piper si punem salata rezultata pe platou.
Se orneaza dupa preferinte.
Eu de obicei fac acesta floare din foi de ceapa sau un strugure din masline.
Simplu si gustos!