contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata Crocanta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Imi amintesc ca in copilarie, nu puteam sa inteleg de ce, in filmele americane odata ajunsa la un restaurant, o doamna cerea intotdeauna o salata! Cat de buna putea fi o salata? In mintea mea salata insemna salata verde si atat, astfel incat nu puteam intelege de ce alegi ceva aproape fara gust cand poti manca orice mancare, ca doar te afli intr-un restaurant!

A trebuit sa treaca acea epoca, ca eu sa inteleg cate feluri de salate pot exista intr-un meniu!


Si, pentru ca intre timp am aflat ca exista tot felul de salate, am ales pentru azi salata iceberg, una din favoritele mele.  Imi place la nebunie ca este crocanta si ca rezista mult odata asamblata, dar mai ales imi place ca nu trebui sa o speli, foaie cu foaie ca pe salata
obisnuita.

Pentru azi, va propun o salata usoara, crocanta si gustoasa.






Dificultate-minima
Timp-5min
Cost-medium

Ingrediente

  • Salata iceberg-1/2 pentru 2 persoane
  • 25g parmesan
  • 1-2 linguri de ricotta-merge si urda, daca se intampla sa aveti
  • 1-2linguri otet balsamic
  • 1-2 linguri ulei bun-de masline, de nuci, sau orice ulei bun la gust si bun pentru sanatatea ta


Mod de preparare


Se taie salata iceberg, in forma de patratele. Nu se intampla nimic daca o tai ca pe varza, “fidea” dar, nu este asa fancy. Tai o felie mare din salata iceberg, iar apoi tai la distanta de 1-1,5cm, astfel incat iti va iesi patratele frumoase.

Cu ajutorul unui curatitor de cartofi, razi din parmesan cateva fasii bune. Daca nu ai o bucata intreaga de parmesan, poti pune cateva linguri din parmesan ras.

Intr-un vas mare, asamblezi totul: salata iceberg, fasiile de parmesan, ricotta, uleiul ales de tine si otetul balsamic. Pastrezi cateva fasii de parmesan, penru a decora salata atunci cand o aduci la masa.




Tips

Este o salata in care partea crocanta se imbina perfect cu cremozitatea ricottei si cu gustul specific al parmesanului. Este potrivita pentru o cina usoara si este foarte simplu de facut.