contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salată Cu Sardine și Roșii

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
DSC08419

Adaptare dupa reteta bucatarului maniac.

August: fierbinte, uscat si prea scurt :) Se termina vacanta, prea repede spun eu. Si pentru ca veni vorba de vacanta, tema provocarii din acesta luna este "Arome de vacanta, arome de vara", iar ingredientul propus este rosia. Pai, normal, m-am conformat, cum s-o refuz pe Diana,gazda acestei provocari? Asa ca, mi-am suflecat manecile, am cules rosii, le-am transformat in salate, ba chiar am pregatit si ceva cu arome de vara si vacanta... Despre asta... intr-o alta postare.

Azi, doar salata.

DSC08421

Va spuneam ca am cules rosii: am avut ceva noroc cu recolta de anul acesta, mai ales ca am in plan si niste suc de rosii delicios :) Iata, o mica parte din ceea ce am cules:

DSC08632

M-a atras varianta bucatarului maniac, dar am umblat pe la ingrediente... Am folosit:

250 g rosii cherry,

1 ceapa,

1 conserva de sardine,

1 mana de patrunjel,

1 dovlecel zucchini,

4-5 catei de usturoi,

patrunjel (iar :P),

ulei, zeama de lamaie, sare...

DSC08428

Taiem ceapa julienne si rosiile jumatati/sferturi (asta dupa cum aveti chef). Taiem si patrunjelul (eu am folosit si cateva frunze de busuioc). Adaugam peste legume sardinele, stropim cu putin ulei, potrivim gustul de sare si piper.

DSC08424

Eu am servit salata cu zucchini: am feliat dovlecelul si l-am presarat cu putina sare; am asezat feliile de dovlecel intr-o tigaie grill unsa cu ulei, incinsa. Le-am lasat pe o parte si pe cealalta, sa se patrunda, dar nu le-am rumenit prea tare. Separat am pisat usturoiul si l-am frecat cu putin ulei, putina zeama de lamaie; am pus si niste patrunjel tocat. Cu sosul acesta am stropit feliile de zucchini.

DSC08423 A fost delicioasa salata, mi-a placut foarte, foarte mult. Sper sa-i placa si Dianei ;)

DSC08430