contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata De Creveti

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Cu gandul la bucataria mediteraneana, la valurile inspumate, la aroma vinului rosu, pus la loc de cinste, am ales pentru ziua de azi o reteta extrem de delicioasa, luxurianta prin aspect: salata de creveti.

Pentru patru portii aveti nevoie de: 1 salata creata, 2 catei  de usturoi, partea alba de la doua fire de ceapa verde, 5 linguri cu ulei de masline, 400 de grame de creveti congelati, ½ de lingurita oregano, ½ de lingurita cimbru proaspat, 120 de ml de supa de legume light, 2 linguri cu suc de lamaie, boia iute, ¼ de lingurita mustar iute, sare si o lingura cu busuioc tocat marunt.

Dupa ce veti prepara aceasta reteta, va veti dori cate o “particica” din Mediterana in fiecare zi.

Prima data curatati salata, apoi o spalati, o uscati. O puteti pune inca de-acum pe un platou, apoi va ramane sa curatati ceapa, sa o caliti in jumatate de ulei, la foc mic.

Crevetii se lasa in apa rece, ca sa se decongeleze, apoi se scurg de apa, se calesc, se adauga in aceeasi tigaie. Se adauga oregano, cimbru, se lasa tigaia la foc mediu, amestecati in acest timp, cam 1 minut. Dupa aceasta puneti crevetii intr-un bol.

Se toarna supa in tigaie, se fierbe  la foc mare, se amesteca mereu, pana ce scade  la o treime. Se mai presara boia, se adauga o lingura cu suc de lamaie. Abia apoi se toarna sosul peste creveti si se amesteca bine de tot.

Dar nu acesta este sosul. Pentru dressingul principal, care sa ofera mancarii si mai multa aroma, se amesteca sucul de lamaie cu mustar, sare, apoi se varsa treptat uleiul, dar se amesteca mereu. Dupa aceasta se toarna sosul peste salata, se garniseste cu busuioc, iar la final salata  se asterne pe un pat de salata verde.

Pofta buna!



Articol recomandat de stildeviatasanatos.wordpress.com