contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata De Icre De Crap

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Salata de icre e traditionala la mesele sarbatoresti, mai ales cand mesenii agreaza preparatele piscicole. E o salata care permite multe feluri de servire si ornare (tartine, ca umplutura a unor legume, montata cu posul pe felii de lamaie sau pe platou etc.). Eu am folosit, pentru prepararea salatei, o parte din icrele proaspete ale unui crap de Dunare - sau "crapa" :)) ? Hm, oare cum o fi chemand-o pe nevasta crapului? sa-i zicem "crapceana", da' una zdravana de tot, de 6 kilograme, cu un continut de icre de 1 kil si jumatate! Bineinteles, pentru salata asta nu am folosit decat o parte din ele, restul le-am congelat. In fine, din salata obtinuta am incercat sa reconstitui "crapceana" pe platou, ia uite-o cum inoata printre felii de lamaie:P :

Ingrediente

icre de crap - 200 de grame
ulei de floarea soarelui - 250 de mililitri
lamaie - 1 mica
gris - 2 linguri
sare
felii de lamaie, capere, ceapa verde si fasiute fine de morcov pentru ornat
Preparare:
Mai intai, icrele se spala cu atentie si se curata de orice urma de pielita. Se sareaza cu aproximativ 1 lingurita de sare si se lasa la frigider.
Se pun la fiert 100 de ml. de apa si cand dau in fiert se adauga grisul in ploaie, amestecand continuu, pana ce se ingroasa bine. Se lasa sa se raceasca complet.
Se pastreaza cam 1 lingura de icre, restul se pun intr-un vas potrivit pentru mixer, impreuna cu grisul fiert si racit.

Se mixeaza pana cand se omogenizeaza grisul si icrele.

Se adauga zeama de la 1/2 de lamaie si se incepe sa se toarne uleiul in fir subtire, mixand in permanenta, ca la maioneza. Compozitia se va lega si va creste.

Se adauga ceapa taiata foarte fin si restul icrelor.

Se mixeaza scurt, pentru a nu se sparge icrele adaugate mai pe urma, se potriveste gustul cu restul de zeama de lamaie si sare, daca mai e nevoie, si salata e gata. Se pastreaza la frigider, intr-un vas inchis, pana in momentul servirii (chiar si 2-3 zile).

O sugestie pentru o prezentare mai deosebita: se pune salata intr-un pos pentru ornare cu un varf stelat si se spriteaza pe platoul de servire:

Salatei i se poate da orice forma, eu am incercat sa o montez, dupa cum spuneam si in introducerea acestei retete, in forma de peste:

"Ochiul" pestelui e o boaba de caper, "coada" si "inotatoarele" sunt accentuate cu fasiute foarte fine de morcov. In final, se garniseste platoul cu ceapa verde si felii de lamaie.


M-am inscris cu salata asta intr-un concurs pe www.culinar.ro, uite-aici puteti sa-mi acordati votul vostru, daca va place!
Copyright http://cuinabanateana.blogspot.com/ by Laura Laurentiu

Articol recomandat de cuinabanateana.blogspot.com