contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata De Leurda Cu Naut

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O  reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Ca imi place nautul nu e vreo supriza, iar ca ador leurda nu e iarasi vreo surpriza, tot asa dupa cum nu e nimic nou in faptul ca salatele cu leurda sau cele cu naut sunt favoritele mele. Astazi am avut tare multa treaba, si  tocmai ce ne-am intors din minivacanta de 1 Mai, astfel ca mancare ioc in casa. Si pentru ca trebuia sa ne atenuam putintel foamea, am luat vreo 2 legaturi de leurda din piata si o conserva din camara, o conserva cu naut  de la Sun Food conserve 100% sanatoase. Salata de leurda cu naut are doar 4 ingrediente, unul mai fresh si mai sanatos ca altul, si toate adunate fac o farfurie colorata plina de vitamine.

Salata de leurda cu naut

Ingrediente pentru reteta de Salata de leurda cu naut

  • 1 conserva de naut de la Sun Food
  • 2 morcovi tineri
  • 1 legatura mare de ridichi de luna
  • 2-3 legaturi de leurda
  • sare de mare
  • piper proaspat macinat
  • ulei de masline
  • 1/2 zeama de la o lamaie
  • 1/4 lingurita turmeric

Salata de leurda cu naut

Mod de preparare pentru reteta de Salata de leurda cu naut

Spalati leurda, morcovii si ridichile. Curatati morcovii de coaja subtire. Taiati legumele in rondele subtiri, sau bucati potrivite, dupa cum aveti preferinte.

Desfaceti conserva de naut si scurgeti boabele de naut intr-o strecuratoare, apoi treceti-le printr-un jet de apa rece. Eu folosesc conservele de naut de la prietenii de la Sun Food si le recomand celor care doresc sa foloseasca boabe de naut, dar nu au timp sau poate nici disponibilitate de a fierbe singuri naut uscat. Nautul de la conserva este sanatos, moale, fiert exact cat trebuie si nu are aditivi sau cine stie ce bazaconii adaugate. E un produs bun si sanatos. Si de asemenea te scuteste de timp si efort de a fierbe boabe de naut uscat.

Intr-un bol mare si incapator amestecati rondelele de morcovi, ridichile, leurda taiata si boabele de naut.

Stropiti cu un dressing din uleiul de masline, zeama de lamaie sare, piper proaspat macinat si turmeric. Poate va veti intreba de de adaug turmeric in dressingul pentru salata, insa il adaug atat petru culoare cat si pentru benefiicile acestui condiment minunat. Dati un search pe google si va veti convinge singurei.

Deci… pofta buna la salata de leurda cu naut!Salata de leurda cu naut

 

Acest articol Salata de leurda cu naut apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.