contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salată De Primăvară

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Această salată este una dintre favoritele mele, pentru că îndeplineşte în acelaşi timp trei condiţii esenţiale: este săţioasă, este sănătoasă şi are şi un aspect plăcut.

Ingrediente: 1 salată micuţă, creaţă şi roşcată, 2 fire de ceapă de arpagic, 5-6 ridichi medii, 1 ardei gras, 250 grame de roşii cherry, 1 morcov potrivit, 1/4 rădăcină de ţelină, 1 măr, 200 grame de struguri negrii, 2 linguri de boabe de porumb, 1 file de piept la grătar, crutoane de pâine cu usturoi şi busuioc, ulei de măsline, oţet, 1 linguriţă de zahăr brun, sare, piper, pătrunjel verde, 2 linguri de iaurt de capră.
 
Mod de preparare:
Salata, ceapa, ridichile, mărul şi ardeiul gras se spală bine şi se taie felii subţiri. Morcovul şi ţelina se curăţă, se trec sub jet de apă rece şi se dau pe răzătoarea mare. Grătarul de pui se taie cubuleţe, iar roşiile şi strugurii jumătăţi. Se amestecă toate ingredientele într-un bol de sticlă, apoi se adaugă porumbul. Din uleiul de măsline, oţet, zahăr şi 2 linguri de apă se face un sos, în care se adaugă la sfârşit sarea, piperul şi iaurtul de capră.
 
Mod de servire:
Salata se serveşte rece, garnisită cu pătrunjel verde din belşug, cu crutoane şi sosul de iaurt.
 
Tips: Pentru ca crutoanele să fie delicioase, ungeţi pâinea cu usturoi din belşug, cu unt şi presăraţi deasupra busuioc proaspăt tocat fin. Daţi la cuptor, în tavă, circa 15 minute, până se rumeneşte uşor pâinea, apoi tăiaţi-o cubuleţe.