contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata Festiva

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


...si iata si salata de care va vorbeam ieri, o salata de iarna, consistenta si de-li-cioa-sa!!!!!!!! :P
Contine muraturi, piept si ficat de pui, maioneza de casa, si multe alte ingrediente care o transforma, pe buna dreptate, intr-o "salata festiva" :)
Reteta este preluata din cartea "Gustari si aperitive" de Elisabeta Iorga, de unde am de gand sa va aduc muuulte bunatati :P
Ingrediente:
- 500 g. piept de pui fiert
- 500 g. ficat de pui
- 3 castraveti murati
- 2 gogosari murati
- 4 fire ceapa verde sau 1 ceapa mica, uscata
- 200 g. sfecla rosie, fiarta
- 50 g. masline negre
- 100 g. cartofi fierti
- 2 lingurite hrean ras
- 350 g. maioneza
- 20 g. unt
- 1/2 lamaie
- sare, piper

Mod de preparare:
Se amesteca intr-un castron maioneza cu sucul de la o jumatate de lamaie, sare si piper dupa gust, si hrean.
Ficatul de pui se prajeste in unt, sub capac. Se raceste si se taie in cuburi, care se pun in castronul cu sosul de maioneza.
Pieptul de pui fiert se taie in cuburi; acestea se pun in castron.
Castravetii murati si gogosarii se taie in cuburi si se pun peste pieptul de pui.
Sfecla fiarta se taie in cuburi, care se pun in castron.
Maslinele se curata se samburi, se taie si se pun peste sfecla.
Cartofii se taie in cuburi, ceapa verde se taie in inele fine (ceapa uscata se marunteste) si se adauga in sos.
Se amesteca totul pentru omogenizare. Se niveleaza si se orneaza cu jumatati de masline, patrunjel si "trandafiri" din rosie...eu n-am facut decat unul :P, dar a fost de mare efect si asa :))

E foarte simplu de realizat un astfel de "trandafir", tot ce trebuie sa faceti e sa decojiti o rosie (medie) si apoi sa rulati usor coaja in forma de trandafir :)

Salata a avut un succes nebun, asa ca sper ca o veti incerca numaidecat :P
Se serveste cu un vin negru ;)
P.S. Pieptul de pui se poate inlocui cu copane de pui fierte sau prajite.