contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata Verde Cu Ananas și Ficăței, Copie După Obsesia De La Barka

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pe vremuri, când mergeam la restaurantul Barka, comandam impulsiv, fără să mă intereseze vreodată noutățile din meniu sau recomandările prietenilor, salata cu ficăței. Combinația aia de gusturi, ah, dacă aș putea să o reproduc integral! O să o fac cât de curând, doar să mai dau o tură prin piață după struguri și să organizez un raid la supermarket ca să arestez o sticlă de aceto balsamico.


Până se vor fi aliniat astrele și voi fi strâns la un loc toate ingredientele din varianta originală improvizez, cum îmi stă cel mai bine.
  • Salata verde era salată verde. Checked, cea mai bună din cele 4 variante vândute la raionul de organice - verde aprins și bățoasă exact cât să șadă bine în farfurie și să susțină celelalte ingrediente.
  • Strugurii dădeau gustul dulceag. La mine au fost înlocuiți cu ananas tăiat cubulețe.
  • Ficățeii trași la tigaie au fost ușor de reprodus. Paranteză: ce naiba înseamnă tras la tigaie? Este una dintre expresiile care face furori la noi în casă, tocmai pentru că nu-i putem pătrunde sensul.
  • Ceapa nu era inclusă în varianta originală. Dar eu zic că și-a găsit un loc de cinste în adaptarea mea.
Toate astea au luat drumul castronului și au fost stropite cu ulei de măsline și câțiva stropi de oțet de mere. Sare și piper și-a pus fiecare după gust în propria farfurie.
Comentarii: aia originală nu are cum să fie mai bună, să mai faci tot așa, identic așa.