contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Şalău Pe Pat De Legume La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Şalăul se curăţă de solzi, se eviscerează şi se spală foarte bine cu apă rece.

Se taie rondele potrivit de groase şi se presară cu sare, lăsându-se aşa timp de 20 de minute.

Într-un vas înalt, uns cu ulei, se pune un strat dintr-o ceapă tăiată solzişori, apoi un strat de rondele din roşii.

Se aranjează rondelele de şalău şi printre ele se pun cartofii tăiaţi cubuleţe.

Peste peşte se pune restul de ceapă solzişori şi rondelele de roşii care au mai rămas.

Separat se pisează usturoiul şi se freacă cu o lingură de ulei, până devine ca o maioneză.

Roşiile decojite se dau prin robot şi apoi se amestecă cu mujdeiul, sare, piper, cimbru, vin şi suc de lămâie.

Sosul obţinut se toarnă în vasul în care am aşezat peştele şi legumele.

Vasul se bagă în cuptor la 220 grade timp de 50 de minute.

Se serveşte cald.