contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sardine Portugheze

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



din ce-am observat eu, cam asta-i mancarea de pranz nationala in portugalia. nu exista carciuma mare sau mica care sa nu aiba sardinha assada com batata. un fel de mici cu cartofi prajiti de pe la noi. succesul e asigurat probabil de faptul ca se fac rapid, sunt foarte bune, foarte ieftine si satioase( si deloc nesanatoase in comparatie cu combo mici-cartofi prajiti-paine).

si mie-mi place foarta mult combinatia mai ales daca se strecoara alaturi un vinho verde sau un frizzante bine racit. sardine gasesti oricand la piata obor - probabil cea mai bine aprovizionata piata de peste din bucuresti(mult mai bine si decat metro baneasa). iti mai trebuie deasemenea un ulei de masline bun si jumatate de ora sa pregatesti masa. pofta buna. 

ingredinete: 
pentru 4 persoane. timp de pregatire 30 de minute
- 16 sardine medii
- 800g cartofi 
- 8 rosii
- 2 cepe mari
- 50 de gr de unt
- o mana de patrunjel
- sare de mare, ulei de masline extravirgin

sardine portugheze
- incinge cuptorul la 250 de grade celsius
- curata sardinele de mate, urechi etc. si aseaza-le intr-o tava groasa de cuptor. manjeste-le cu ulei de masline si sare de mare. fii generos cu sarea, pestele are nevoie. da tava la cuptorul incins timp de 20-25 de minute
-  curata cartofii, taie-i din topor si pune-i la fiert. cand s-au fiert scurge-i de apa, sareaza-i si adauga untul. amesteca bine pana se topeste untul.
- pe o farfurie intinsa pune cate 4 sardine, cartofii fierti cu unt si sare, rosiile taiate felii, ceapa si patrunjelul. stropeste totul cu ulei de masline extravirgin(cel mai bun pe care-l ai).