contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sarmale In Foi De Vita

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

De departe mancarea mea preferata, am suferit mult ca nu gaseam foi de vita in comert si nici macar verzi sa le fac eu in casa. Dar acum cateva luni am gasit un magazin cu produse romanesti si am inceput achizitionarea produselor de care imi era tare dor. Dupa zacusca, varza acra, si multe altele, acum a venit randul foilor de vita si de mult ce imi plac am facut sarmale de doua ori saptamana asta :)

   - foi de vita in saramura
   - 500 g carne tocata de vita
   - o ceasca de orez
   - 2 felii paine inmuiate in lapte
   - o ceapa potrivita
   - 2 oua
   - o conserva rosii in bulion
   - cateva felii kaizer (optional)
   - sare si piper dupa gust

Intr-un castron incapator adaugati carnea tocata, ouale, ceapa data prin razuitoarea mare si scursa de excesul de lichid, orezul, feliile de paine inmuiate in lapte si un praf de sare si piper. Motivul pentru care adaug paine inmuiata in lapte este ca dupa cum stiti carnea de vita nu are prea multa grasime si painea o face mai pufoasa si nu se intareste la fiert. Amestecati totul bine pana se formeaza o compozitie omogena. Daca foile de vita sunt sarate nu adaugati sare in carne. Eu cateodata mai adaug si putin morcov.


Intindeti foaia de vita pe un tocator sau o farfurie intinsa, adaugati o lingura de carne tocata si infasurati sarmaua usor sa se rupa foaia. Impingeti usor cu degetul excesul de foaie de vita la ambele capete formand o adancitura in mijloc.


Acoperiti fundul unei cratite cu un strat de foi de vita apoi asezati sarmalele in picioare de jur imprejur. Dati conserva de rosii printr-o sita sa eliminati semintele si cotoarele apoi turnati sucul obtinut peste sarmale impreuna cu kaizerul tocat cuburi. Adaugati apa cat sa acopere totul.


Asezati un strat de frunze de vita peste sarmale apoi acoperiti oala cu un capac. Fierbeti la foc mic pentru 30-40 de minute sau pana ce frunza de vita  si carnea s-au fiert.


Serviti calde cu smantana si mamaliguta (eu nu am mai avut rabdare sa fac si mamaliga).






POFTA BUNA!!!