contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sarmale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Nu mi-am dat niciodata seama cum un lucru atat de simplu ma v-a face atat de fericita. De doi ani locuiesc in Marea Britanie si duc dorul mancarurilor romanesti traditionale mai ales ca aici este atat de greu sa gasesti unele ingrediente, dar astazi am gasit un magazin cu produse romanesti si aproape am plans cand am gasit malai sau varza murata. Si cum de Craciun am sarbatorit in stil englezesc m-am gandit ca astazi sa prepar niste sarmale de-a dreptul romanesti cu mamaliguta.

   - o varza murata
   - 500 g carne tocata de vita
   - 6 linguri orez
   - un ou
   - un morcov potrivit
   - o felie paine inmuiata in lapte
   - o ceapa
   - 100-150 ml suc de rosii
   - 3 felii bacon afumat
   - 3 foi dafin
   - 7 boabe de piper
   - sare

 Desfaceti frunzele de varza una cate una taiati fiecare frunza pe jumatate, daca este prea mare si indepartati cotorul.


Tocati ceapa si morcovul marunt si caliti-le in putin ulei impreuna cu orezul.


Amestecati carnea cu oul, ceapa calita cu orez-ul, felia de paine si un praf de sare si piper (aveti grija insa sa nu puneti sare prea multa deoarece varza acra este sarata)


Puneti cate o lingura din amestecul de carne peste o frunza de varza si infasurati sarmalele strans apoi impingeti capetele usor cu un deget avand grija sa nu se rupa.


Tocati resturile de varza pe care nu le-ati folosit la infasurat presarati jumatate pe fundul vasului unde veti gati sarmalele, apoi puneti sucul de rosii si bacon-ul taiat fasii.


Asezati usor sarmalele peste  bacon.


Turnati apa cat sa acopere sarmalele asezati foile de dafin printre ele apoi presarati boabele de piper si restul de varza tocata.


Acoperiti vasul cu un capac si lasati pe foc mic pentru 1 ora sau pana se fierbe varza.


Serviti cu mamaliguta si un ardei iute daca aveti.







POFTA BUNA

VA DORESC SARBATORI FERICITE SI FIE CA ANUL NOU SA VA ADUCA TOT CE VA DORITI