contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Shake Cu Turmeric, Ghimbir Si Catina - Bautura Pentru Imunitate

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Lassi with turmeric & ginger

In aceasta toamna sunt un pic mai atenta la sistemul imunitar al Nataliei pentru ca este primul sezon rece in care ea nu este alaptata, deci nu mai beneficiaza de cel mai cel "shake" de imunitate. Asadar, incerc sa integrez cat de des pot acele super alimente care sa ii pregateasca sistemul imunitar de puiut de 2.5 ani pentru aceasta iarna si toti virusii si viruseii care vin la pachet.
Catina cu miere i-o dau amestecata cu ceai si lamaie, dar mai am si catina pudra (catina uscata si rasnita) pe care o integrez de obicei in shake-uri.
Turmericul este un condiment minune, pe care il indragesc foarte mult si care este nelipsit din bucataria mea. Are multe proprietati si puteti citi aici un foarte bun articol despre el, eu va voi cita doar importanta lui in sistemul imunitar:

 Cercetări de ultimă oră au arătat că principalul constituent al turmericului, curcumina poate cauza o creştere modestă dar măsurabilă a nivelului unei proteine numită Peptida Antimicrobiană Catelicidina (CAMP) care este o componentă importantă a sistemului nostru imunitar, cunoscută pentru rolul său în prevenirea infecţiilor. Rolul acesteia este de a identifica agenţii patogeni (bacterii, viruşi, fungi etc.), chiar şi atunci când organismul îi întâlneşte pentru prima dată şi de a ajuta la îndepărtarea acestora. Orice compus natural care poate influenţa sau ridica nivelul CAMP este de importanţă majoră pentru sănătate deoarece întăreşte sistemul imunitar şi constituie o bariera împotriva instalării bolilor cronice. Se ştia de ceva vreme că Vitamina D este un puternic potenţator al activităţii CAMP iar studiile recente au arătat că Vitamina D si curcumina luate împreună acţionează sinergic în lupta împotriva infecţiilor şi inflamaţiilor sistematice prin proprietăţile lor antiinflamatorii şi antioxidante. (cititi tot articolul )


Iata si ingredientele pentru reteta mea:
1 cana de iaurt gras (grecesc)
1 lingurita de miere
condiment dupa gust: putin ghimbir proaspat, putin turmeric, putina pudra de catina
Lassi with turmeric & ginger
Ingredientele se pun in blender si se amesteca bine.
Bautura este aromata (testati inainte cat de mult va place aroma turmericului!) si plina de ingrediente care va vor fortifia organismul.
Multa sanatate va doresc!
Va prezint si ajutorul meu nelipsit la fiecare sesiune foto si degustator de incredere! :)
Lassi with turmeric & ginger