contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sirop Din Flori De Soc

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Cat timp a fost socul in floare am tot facut socata vreo 3 ture, si tot mi-a mai ramas vreo sacosa cu flori de soc. Astfel ca am hotarat sa incerc sa fac niste Sirop din flori de soc. Acest sirop este perfect cu apa minerala si gheata multa, eventual si un strop de menta, dar are si efect terapeutic.  Unii zic ca ar fi bun pentru tuse, altii spun ca ar fi indicat pentru raceli, asa ca mi-am zis ca e cazul sa incerc si eu sa fac. Si nu imi pare rau. E tare bunut. Acum sper sa vedem cat tine si cum se va comporta pana spre iarna. Deci sa va povestesc.

Sirop din flori de soc

Ingrediente pentru reteta de Sirop din flori de soc

  • 1 kg de flori de soc
  • 1,5 kg de zahar
  • 3 lamai
  • 2 litri de apa

Sirop din flori de soc

Mod de preparare pentru reteta de Sirop din flori de soc

Florile de soc le scuturati de praf si eventualii “musafiri” mai mult sau mai putin zburatacitori, sau daca nu va simtiti confortabil facand acest pas, le treceti rapid prin apa rece, adica le scufundati rapid in apa si gata.

Scoateti floricelele mici si parfumate de pe crengutele de soc, altfel va avea un gust usor amarui. Aceasta este o operatiune de sisif, dar daca aveti copii si is dornici de “aventura” puneti-i sa desfaca floricelele de pe crengute. Chiar de vor da cateva si pe jos vor avea sentimentul si de joaca si veti petrece ceva timp in familie, timp util si bun pentru a povesti. Iar ei, copilasii vor ramane cu amintirea minunata a florilor de soc din copilarie, amintire pe care nimeni nu le-o va lua. Puneti florile la fiert in apa rece pret de cateva clocote, maxim 30 de minute. Scoateti florile de soc, scurgeti bine prin tifon dublu si puneti lichidul impreuna cu zaharul la fiert. Adaugati si lamaile, stoarse bine, plus cateva felii si lasati la fiert pana se ingroasa.

Turnati lichidul fierbinte in sticle sterilizate in prealabil, inchideti ermetic si lasati la racit in cuptorul incalzit pana se racesc complet, de regula cam 24-48 de ore.

Depozitati la loc racoros.

E un sirop din flori de soc delicios, parfumat si aromat, numai bun pentru un pahar de lichid racoritor intr-o seara fierbinte cu prietenii.

Sirop din flori de soc Sirop din flori de soc

 

Acest articol Sirop din flori de soc apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.