contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Spaghete Cu Chiftelute

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Cum nu ma duc la munca, cum ma iau pohtele de cele mai food porn chestii posibile dar nu e vina mea. Din discutii, din filme, din desene, din blogosfera, numai spaghete cu chiftelute vedeam (meatball spaghetti pe foodgawker, ma rog). Am rezistat eroic pana azi.

Slide1

Sa ma intelegeti clar, nu voiam acele paste italiene manjite cu sos ci acele paste promovate de americani ca italiene, alea pline, mustind de sos, de conserva ordinara sau de filme gen Raising Hope or Bundy. Bineinteles ca facute de la zero, de fapt sosul, dar ideea de paste v-o zic, nu e deloc italieneasca, de fapt nu am mancat niciodata in Italia meatball spaghetti.

Cum ma fredonam eu asa am mai deschis si o revista Subito Pronto fix la pagina cu reclama de Coca Cola care ia uitati ce poza continea:

Slide2

Deci exact ce imi bantuia mie visele, asa ca am purces la treaba si am ales ce sa pun in sos, anume: rosii, ardei gras si iute, morcov, mar, ceapa si usturoi (de fapt mujdei ramas de la friptura de ieri).

Slide3

Pana a fiert apa ca sa oparesc rosiile, am jumulit si busuiocul, cam fara mila.

Slide4

E doar o crenguta, am taiat parandu-mi-se mica, ghiveciul fiind protejat cu perdeaua de atacurile Mozzarellei si ale lui Roquefort.

Deci am inabusit in ulei de masline totul, mai putin rosiile, cu sare de la inceput, foc mic si capac.

Slide5

Am adaugat rosiile decojite, taiate concasse (asa sa stiti, nu le mai tai bucati cam de o saptamana, le concassez).

Slide6

Cand au fiert si dumnealor am pasat totul, am potrivit gustul de sare, piper si zahar si la final de tot am amestecat si busuiocul.

Slide7

Chiftelutele chiar nu au fost vedete, 154g de carne de vita (luasem sa imi fac un tartar), putin ou batut, ceapa, sare si piper si lasate nitel in tigaie cu putin ulei de masline, tot la foc mic.

Slide8

Si marea intalneala.

Slide9

Dragoste la prima amestecare, va spun eu.

Slide10

Un castron plin cu placeri semi-vinovate, caci grasimi nu au fost, putin ulei de masline, vaca slaba, multe legume, doar carbohidratii ce mai incurca vreun regim.

Slide11

Sosul e genial, doar putin picant (am mai scos din ardei iute cand mi-am dat cu el pe la nas) chiftelutele chiar nu sunt deloc vedete. Cand o sa mai fac (m-am ales si cu niste borcane de sos) fie nu mai pun deloc fie fac din carne de carnati chiftelutele, sigur merg mai bine decat vaca asta fada.

Slide12

Drept e ca dureaza nitel sosul asta decat ala luat de-a gata, dar nici nu se compara.

rororo