contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Spaghete Cu Sos De Tomate

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Nu stiu cum sunteti voi, dar eu una capitulez in fata bucatariei Italiene. Efectiv nu am niciun argument contra, nicio putere si niciun motiv sa nu recunosc savoarea si prospetimea acestor preparate culinare.

Cu totii adoram pastele, care vin intr-o diversitate ce ne scapa de mofturile mesenilor, ori de momentele in care efectiv nu mai avem ce gati. Ai de unde alege si pentru toate gusturile. Nu-ti trebuie decat paste, condimente, eventual un pic de verdeata, si ca sa fie reteta satioasa poate si ceva carnita. Variantele sunt multe. Totusi, pentru ca suntem in post, si nu ar trebui sa vorbim prea multe de retete de dulce, ca poate face pofta unora, iata o reteta de paste, ideala pentru Postul Craciunului.

Pentru patru portii aveti nevoie de: 1 rosie mare, 2 legaturi de busuioc (ofera savoare mancarii), 2 linguri cu ulei  de masline ( sursa de grasimi sanatoase), 1 lingura cu suc de lamaie, sare, piper alb macinat, 1 ardei iute (uscat), 3 felii de paine, 400 grame de paste (lungi), 2 catei de usturoi (are proprietati antibacteriene) si 1 lamaie.

Prima data se spala rosia, se scoate cotorul, si se toaca cubulete mici. Apoi se spala verdeata, se usuca cu un prosop de hartie. Se pun deoparte cateva frunze, pentru decor. In schimb, restul de frunze se taie fasii inguste.

Intr-un vas, se amesteca busuiocul cu rosia, cu o lingura de ulei de masline, sucul  de lamaie si se adauga sare si piper. Intr-un alt vas, se sfarama ardeiul iute si, momentan, se lasa deoparte.

Apoi, se inlatura coaja feliilor de paine, miezul se taie cubulete. Intr-o oala, pusa pe foc, se da in clocot o cantitate suficienta de apa cu sare, si se fierb pastele (doar cateva minute, pastele tinute mult pe foc nu sunt sanatoase si parca nici gustoase, caci devin gelatinoase, doar 8 minute vor sta pe foc-al dente).

Intre timp se prajesc cubuletele de paine in uleiul ramas, la foc mediu, se amesteca mereu ca sa nu se lipseasca, pana cand devin crocante. se adauga usturoiul si ardeiul (pisat).

Apoi se spala lamaia, se sterge si se taie in patru. Se scurg pastele de apa, se adauga sosul de rosii si cubuletele de paine. Se pune in farfurii, se presara frunzele de busuioc si cate un sfert  de lamaie.

Pofta buna!



Articol recomandat de stildeviatasanatos.wordpress.com