contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Spaghetti Cu Fructe De Mare

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Spaghetti allo scoglio 3

Astăzi vă prezint prima reţetă din cele trei pe care le-am pregătit pentru revista What Liberty Ate. Vă las cu multe fotografii şi cu o reţetă rapidă şi uşoară. Sper să va placă şi vouă !

Spaghetti allo scoglio 1

Spaghetti allo scoglio 4

Ingrediente:

300 g spaghetti

300 g fructe de mare mixte

500 g scoici sau midii

ulei de măsline

un pahar vin alb sec

arome : 1/2 ceapă mică, 2 căţei usturoi, o bucata morcov, o bucata mica de ţelină, câteva fire pătrunjel

Mod de preparare:

Curăţăm foarte bine scoicile şi/sau midiile cu un cuţit mic sub jetul de apă, apoi le punem intr-o oală, le acoperim cu un capac, şi le lăsăm să se deschidă, la foc mare. Când s-au deschis toate, filtrăm lichidul rămas pentru a scăpa de eventuale reziduuri de nisip. Le aruncăm pe cele care nu s-au deschis, iar restul le păstrăm la cald.

In câteva linguri de ulei de măsline călim o jumătate de ceapă mică, morcovul, ţelina usturoiul şi două fire de pătrunjel, toate tocate foarte fin. Adăugăm fructele de mare, iar după un minut stingem totul cu un pahar de vin alb sec şi continuăm gătitul alte 5-6 minute. Adăugăm şi zeama rămasă de la scoici, ţinând cont că va fi foarte sărată.

Fierbem pastele, apoi le scurgem cât sunt încă "al dente". Pentru asta e de-ajuns să le fierbem cu un minut mai puţin decât este indicat pe cutie. Le punem în tigaia cu fructele de mare. Dacă nu a mai rămas zeamă, punem o jumătate de polonic din apa în care au fiert pastele, astfel încât la final să fie acoperite de un văl fin şi aromat de sos. Presărăm puţin pătrunjel tocat fin şi servim imediat.

Spaghetti allo scoglio 5

Spaghetti allo scoglio 2

Spaghetti allo scoglio 6

Enjoy !