contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sparanghel La Cuptor Cu Peşte

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Sezonul sparanghelului e în toi. În Germania este una dintre legumele preferate, toată lumea e înnebunită după sparanghel. Între timp m-am obişnuit şi eu cu el şi îl gătesc destul de des. Cel mai des se serveşte fiert, cu sos olandez şi cartofi natur, sau cu unt topit şi pesmet şi cu şniţel de porc. În cele mai multe restaurante nici nu se face sos olandez, ci se foloseşte sos gata preparat de la cutie, care nu se compară nici pe departe cu un sos olandez proaspăt făcut. Sosul olandez conţine  foarte multe grăsimi, de aceea nici măcar nu-l comand – de gătit nici nu se pune problema. Prefer alte opţiuni, ceva mai sănătoase. De aceea m-a atras foarte mult reţeta Corneliei Poletto, o renumită bucătăreasă germană, şi anume: Calcan cu sparanghel alb la cuptor. Am gătit foarte des mâncarea asta, cu diferite soiuri de peşte. De data asta am făcut cu somon.

LachsMitSpargel (4)a

Sparanghel la cuptor cu peşte

Ingrediente:
sparanghel alb (eu am folosit 1 kg pentru 2 persoane)
2 bucăţi somon proaspăt
150 gr. unt
zahăr praf
oţet balsamic
sare
piper
cimbru
pătrunjel verde tocat

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 160 grade C.

Se curăţă sparanghelul de coajă, de la cap până la bază. La bază se taie vreo 2 cm din rădăcină. Cojile şi resturile de sparanghel se pot folosi mai târziu pentru o supă de sparanghel. Se aşează sparanghelul pe o tavă de cuptor.

LachsMitSpargel (15)a

  • Se topesc 2-3 linguri unt şi se toarnă peste sparanghel. Se presară apoi zahăr pudră şi sare peste sparanghel. Se acoperă apoi bine cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor pentru vreo 30-40 de minute, depinde de grosimea sparanghelului.
  • Se curăţă peştele şi se condimentează. Se poate prăji fie într-o tigaie, fie în folie de aluminiu în cuptor. Eu l-am prăjit de data aceasta în tigaie, la temperatură medie. Am pus peste peşte o crenguţă de cimbru pentru a-i da aromă. L-am prăjit timp de 5-6 minute. Deoarece peştele nu are nevoie de prea mult timp, se va prăjit cu puţin timp înainte ca sparanghelul să fie gata.

LachsMitSpargel (9) a

  • Se pregăteşte dressingul pentru sparanghel. Se topesc cam 100 gr. unt, până când devine transparent şi puţin maroniu. Se ia de pe foc şi se adaugă oţet balsamic, pătrunjel tocat şi puţină sare şi piper.
  • Se aşează sparanghelul pe farfurii, se adaugă dressing şi peştele.

Variantă: în loc de peşte se poate servi şuncă afumată tăiată în felii foarte subţiri.  

LachsMitSpargel (7)a