contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Strudel Cu Dovlecei

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

In sfirsit am ochit doi dovlecei in gradina mea... Am facut repejor un strudel, bunut, bunut...
Ingrediente:
  • un pachet aluat frantuzesc
  • doi dovlecei
  • prosciutto cotto
  • brinza topita (sottilette)
  • lapte si mac pentru uns pe deasupra
De obicei folosesc aluatul frantuzesc proaspat, acesta a fost congelat si nu a iesit atit de "umflat in pene" cum imi place mie. Am preincalzit cuptorul la 180 de grade, am intins aluatul frantuzesc, am asezat un strat de dovlecei spalati si taiati pe lungime cit de subtiri am putut (eu am o specie de razatoare care taie foarte subtire), am asezat un strat de prosciutto cotto (merge foarte bine sunca presata), bucatele de brinza topita si am continuat cu inca un strat de dovlecei, prosciutto cotto, brinzica. Am rulat strudelul, nu prea strins, altfel ramine aluatul crud pe interior, am uns cu lapte, apoi am presarat mac si am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de cca 40 de minute.
Am lasat la racit, iar cind era foarte putin caldut, l-am taiat felii si am servit. E foarte gustos caldut, dar si rece merge nemaipomenit de bine, daca asezam alaturi si niste felii de rosii, condimentate cu ulei, otet balsamic si origano. 
Pofta mare !