contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Strudel Cu Mere

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Strudelul este iubit de familia mea foarte tare, mai ales daca merele sint culese direct din copac si foaia de strudel este facuta in casa.
Colindind prin Blogurile care ma inspira in ceea ce priveste “brutaria”, am gasit reteta de strudel cu mere pe  Blogul lui Amboss.
Iar pentru ca tocmai am cules ceva mere numai bune pentru strudel, am pus reteta , care s-a dovedit a fii excelenta , in practica.
Pe aceasta cale, doresc sa-i spun lui Amboss ~
Liebe Amboss, auf diesem Weg  möchte mich herzlich bedanken  für das leckere Rezept!
Vielen dank!
roosjes
INGREDIENTE ALUAT:
- 300g faina de griu pentru patiserie (A-W405)
- 130g apa
- 45g ulei neutran de ex. de floarea soarelui
INGREDIENTE UMPLUTURA:
Eu am facut-o putin altfel precum Amboss.
Pentru ca am preparat reteta de aluat dubla, am folosit ca.1, 1,5kg mere acrisoare si fainoase .Merele nu au fost de calitate superioara, ci ca din gradina, ba cu un vierme, ba cu pistrui mai mari….deci in final dupa curatire mi- au ramas c-am 1 kg.
- 500g mere curatate si feliate sau taiate cubulete
- ca. 60-100g
- ca. 30g nuci (alunde de padure taiate/zdrobite(eu nu am pus)
- 30g unt/marg.
- 5ls pesmet
- 1lc scortisoara
- 5ls zahar
~~~~~~~~~~~~~~~~
- unt topit
MOD PREPATRARE:
ALUATUL:
Ingredientele se pun intr-un castron si cu mixerul se malaxeaza la turatie mica ca 2 min. si ca 5 min. la turatie maxima.
Aluatul obtinut se pune pe o farfurie unsa cu ulei si la fel aluatul se unge cu ulei.Se acopera cu folie de nailon alimentara si se lasa ssa odihneasca ca. 1 ora(eu am lasat peste noapte).
Dupa aceea aluatul se intinde pe un prosop mare de bucatarie  sau ceva asemanator, se infaineaza bine si primadata cu sucitorul , mereu infainind se intinde aluatul pina cind nu mai merge cu sucitorul si dupa aceea cu ajutorul degetelor sau dosul palmei, ungind mereu cu unt topit se trage aluatul incepind din mijloc spre margine, mereu si mereu pina cind se obtine un aluat subtire.
Daca  marginile sint groase, acestea se taie cu foarfeca.
Aici un video ajutator: CUM SE PREPARA STRUDELUL
UMPLUTURA:
Intr-o tigaie potrivita umpluturii se incing cele 30g unt, se adaoga pesmetul si se amesteca mereu pina pesmetul primeste o culoare aurie.Se trage deoparte si se adaoga zaharul, scortisoara. si stafidele  care au fost in prealabil inmuiate un rom.
(Eu am pus intr-un borcan mare 1l de rom f. aromat si am cumparat direct de la mag. turcesti stafide si am pus in acest borcan cu rom.Astfel de fiecare daca cind am nevoie de stafide, sint deja bine inmuiate si aromate.)
Totul se lasa sa se raceasca complet!
*Daca se folosesc nuci/alune , acestea se prajesc in tigaie usor inainte sa se incinga untul.
Aluatul se umple cu umplutura , se ruleaza cu ajutorul prosopului, se portioneaza, se aseaza in tava/.i, se unge cu unt topit si se introduce in cuptorul in prealabil incins la 180°C ca 1 ora.
La ca. 30 min, strudelele se ung inca odata cu unt topit.
Urez spor la preparat si savoare deplina!
http://leckereien.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss