contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Strudel Suberekuit, Cu Carne Si Legume

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Zi-mi doar “strudel” si am si inceput sa salivez. Nu conteaza ca e strudel cu mere, cu branza dulce (cu sau fara stafide), ori nebunia de strudel cu crema de vanilie si capsune cum am mancat mai primavara trecuta la Potsdam (o creatie geniala!), ori una dintre variantele sarate atat de apreciate de austrieci: cu spanac, cu varza, ori cu carne. Strudelul iti lasa in mod clar loc pentru imaginatie debordanta. Si cum papilele mele gustative nu duc lipsa de imaginatie, uite ce am pus la cale.

Nu m-am complicat sa fac aluatul myself, asa ca m-am dus ca o cucoana de oras direct la supermarket si am agatat un pachetel cu foi pentru strudel.

Pe urma am pus niste ulei intr-o cratita, am calit vreo doua cepe, dupa care am pus si carnea (tocata, de porc si vita). Legumele (ce s-a gasit prin casa) nu le-am vrut calite ( si nici taiate marunt), asa ca le-am trantit la urma peste carne, alaturi si de vreo doi catei de usturoi, maruntiti. O fi bine, n-o fi bine, nush si nu-mi pasa, mie mi-a placut. Apoi, niste vin alb sec, ca sa aiba carnea in ce sa fiarba.

Am condimentat amestecul de carne si legume cu sare, pieper, chimen, nucsoara si cuisoare, in cantitati moderate. Isi mai aduce aminte cineva de suberekul care se manca cu ani in urma in Vama Veche? Na, cred ca din experimente am nimerit combinatia de condimente care ii dadea aroma unica. Nu intentionam sa fac asta, dar daca asa e iesit, nu am protestat prea tare.
Dupa ce am racit amestecul intr-o sita, ca sa se mai scurga un pic si din zeama, am incropit strudelele. Mari si frumoase.



Am dat la cuptorul incins in prealabil cam pe la 200 de grade si am patrulat apoi pe langa, doar doar s-o coace mai repede.

Cand s-a copt, am scos din cuptor, am lasat sa se raceasca, dupa care am trantit o bucata (exact aia de inceput, “coltul”, care imi place mie mult de tot, ca e mereu crocanta si aromitoare) pe o farfurie, cu niste varza murata de-a austriecilor. Dupa care am dat cu caciula dupa caini, de bun ce a fost! Zau, mmmmm, delicios!



Articol recomandat de gulaschsuppe.wordpress.com