contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa Crema De Ardei Copti

articol scris de mica82ro blog Mica's Blog

Bauturi |   2012-08-03 03:21:00 |  adauga la lista ta de articole favorite
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Astazi a fost atat de cald , inca am simtit nevoia sa mananc ceva usor si racoros. Piticii mei deja refuza sa manance orice este cald, consistent si vor numai salate. Acestea fiind datele de plecare, am ales ca astazi sa le fac o supa de legume coapte, mai precis ardei copti. Pentru circa 4 portii de supa avem nevoie de urmatoarele:

Ingrediente:
6 ardei grasi galbeni;
6 ardei grasi rosii;
2 cepe medii;
2 catei de usturoi;
2 linguri de ulei;
800 ml supa de legume;
sare, piper;
boia dulce; turmeric;
2 linguri zeama de lamaie;
busuioc.
Preparare:
Ardeii grasi se coc. Cand sunt gata se pun intr-un vas si se acopera cu un capac pentru 15 minute. Astfel coaja se va curata foarte usor. Ardeii se curata de seminte si coaja si se aseaza in 2 boluri diferite, pentru a separa ardeii rosii de cei galbeni.
In doua vase dinferite se pun la incins cate o lingura de ulei. Ceapa si usturoiul se impart in cele 2 vase in mod egal si se calesc usor, fara a se arde. Cand sticlesc usor adaugam putina supa si ardeiul copt (fiecare culoare intr-un vas diferit). Fierbem 3-4 minute, apoi impartim supa in mod egal in cele 2 vase si mai fierbem 10 minute.Stoarcem o jumatate de lamaie si punem cate o lingura de zeama in fiecare vas. Se poate pune si mai mult, insa mie mi s-a parut suficient cate o lingura.
In vasul cu ardei galben am pus un varf de cutit de turmeric , pentru a aroma supa si a obtine o culoare frumoasa, iar in vasul cu ardei rosu putina boia dulce de ardei.
La final , chiar inainte de a opri focul, adaugam sare si piper dupa gust.
Supa fierbinte se mixeaza cu blenderul pana devine o crema fina. Intr-un bol/pahar se toarna supa din cele doua vase in acelasi timp foarte usor.Supa nu se toarna in centru ,ci in margini diametral opuse ale paharului/bolului .Se presara busuioc( merge si menta sau patrunjelul) si se da la rece pentru 1-2 ore.
Pe langa aspectul foarte placut, este delicioasa si sanatoasa! Copiii au mancat supa cu crutoane insa poate fi servita si ca aperitiv.
Sa aveti pofta!