contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa-crema De Dovleac Si Linte - 100% Post

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am gasit aceasta reteta tentanta in numarul din noiembrie al revistei mele favorite, Good Food, si pentru ca ingredientele erau de sezon n-am putut rezista sa n-o incerc. Supele-crema mi se par extrem de simplu de facut, practic arunci ingredientele, care se desavarsesc impreuna intr-un gust sublim, apoi blenderul (vertical sau nu) mai munceste pret de 3 minute. Nu-i asa ca e foarte la indemana?
Gustul e dulceag intr-un fel grozav, iar tata care nu agreeaza in mod normal dovleacul, a mancat-o pe nerasuflate si a si laudat-o ;).

Ingrediente (4-6 portii):
*1 lingura ulei de masline, plus 1 lingurita pentru seminte
*2 cepe, tocate
*2 catei de usturoi, tocati
*~800g miez de dovleac, tocat
*100g linte rosie
*o mana mica de cimbru, frunzele desprinse de pe tulpini, plus extra pentru servit
*1l supa de legume (am fost salvata de cuburile bio de la DM - ieftine + 1 l de apa fierbinte ;) )
*50g seminte dovleac crude, curatate
*1 praf de zahar si unul de sare, plus piper
*50g creme fraiche sau smantana, plus extra pentru servit (optional, spun eu)
Preparare (50 min):
1.Incinge uleiul intr-o oala mare. Caleste ceapa pana incepe sa se inmoaie si devine aurie. Adauga usturoiul, miezul de dovleac, lintea si cimbrul, apoi toarna peste ele supa fierbinte. Asezoneaza, acopera oala si lasa ingredientele sa fiarba 20-25 minute, pana cand lintea si legumele se fragezesc. 

2.Intre timp, incinge 1 lingurita de ulei intr-o tigaie nonaderenta si prajeste semintele pana cand incep sa se rumeasca, adauga putina sare si un praf de zahar si amesteca bine.

3.Cu ajutorul unui blender vertical, paseaza dovleacul impreuna cu celelalte ingrediente cu care a fiert, apoi adauga creme fraiche sau smantana si paseaza totul din nou, pentru a obtine un amestec fin (eu am sarit etapa asta, insa fara a afecta gustul).Gusta pentru a decide daca e nevoie sa mai pui sare si piper.

4.Serveste supa cu cate o lingura de creme fraiche, cateva frunze de cimbru si seminte de dovleac presarate deasupra (e atat de cremoasa si bogata incat iti garantez ca nu vei regreta daca o faci de post).
Enjoy!