contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa-crema De Gulie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Astazi am hotarat ca e timpul pentru o supa :) ...si cum altfel ar putea fi, daca sintem in post, decat supa-crema :P, si inca de gulii?! Nu stiu de ce, dar prefer acest tip de supa numai cand tin post :)))
Aici aveti inca doua retete de supa-crema, aromate si vitaminizante: Supa-crema de conopida si Supa-crema de telina


Ingrediente:

- 1 kg. gulii
- 1 telina mica
- 2 cartofi potriviti
- 2, 5 litri apa
- 3, 4 linguri ulei de masline/floarea soarelui
- 1 lingura (rasa) faina
- sare, piper
- frunze de patrunjel sau frunze de gulie pentru ornat
- crutoane de paine
- 1, 2 catei de usturoi

Mod de preparare:
Se curata legumele de coaja, se spala si se pun la fiert, taiate cubulete, in apa cu sare. Cand au fiert indeajuns, se scurge zeama iar legumele se paseaza fin.
Se dezleaga faina cu putina zeama de legume, amestecand repede pentru a nu se forma cocoloase. Se adauga pasta de legume, se subtiaza dupa preferinta cu zeama ramasa, se adauga uleiul si se drege gustul de sare. Se adauga piper macinat, daca vreti ca supa sa fie mai picanta.
Se pune totul pe foc inca 5-10 minute.
Se serveste simpla, ornata cu patrunje proaspat tocat sau chiar cu frunzulitele guliilor. Sint foarte aromate si ar fi pacat sa le aruncati ;)
Mie imi plac la nebunie supele-crema cu crutoane de paine, simple sau aromatizate cu usturoi :P, asa ca am purces la treaba: am taiat cubulete doua felii de paine, am dat prin presa cateii de usturoi, i-am calit cateva secunde (doar cat sa isi dezvolte aroma) in 2, 3 linguri ulei de masline si am adaugat cubuletele de paine. Am amestecat intruna, pentru ca usturoiul sa nu se arda (devine amar) si cand bucatelele de paine s-au crocantit bine :))), am stins focul. Am servit impreuna cu verdeata ;)
Fara nicio exagerare: Delicios!!!!!!!!!!!!!!!!!
P.S. In afara postului, supa se drege cu 150-200 ml. smantana batuta cu un galbenus, amestec pe care il adaugati la ultimul clocot al supei, amestecand energic, pentru ca altfel smantana se imbranzeste (desi chiar daca se intampla asta, nu-i nicio tragedie :D ...supa e oricum delicioasa! )