contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa De Conopida Cu Taitei

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
mal

Nu trebuie sa ai practica de maestru bucatar ca sa faci aceasta supa, insa gustul ei e demn de un maestru ;).
Implica putine ingrediente si timp limitat, incat e pacat sa nu fie abordata.
De obicei fac aceasta supa cand fierb conopida pentru diverse preparate ( salata/ chiftele/ placinta/ gratin ...etc )
Efectiv imi pare rau sa arunc supa rezultata, pentru ca , pe langa arome, in supa ramane tot ce se pierde din legume in timpul fierberii.
Va voi explica reteta din acesta perspectiva .
Pe langa CONOPIDA, pentru ca supa sa iasa buna la final , mai trebuie sa puneti in oala : MORCOVI/RADACINA DE PATRUJEL/ TELINA ( eu am pus de data asta tije de apio -tulpini de telina ) / CEAPA (una mica, intreaga )
Pentru ca legumele au timpi diferiti de fierbere, e bine sa le adaugati pe rand in oala.
Fie procedati ca mine si fierbeti mai intai conopida MAXIM 7 MINUTE , fie o adaugati la 10 minute dupa celelalte legume.( ZARZAVAT )
In ultimul minut ( dupa ce clocoteste apa, in maxim 20 de minute gatati supa ) adaugati taiteii ( facuti de voi sau de cumparat ) , mai lasati sa clocoteasca putin si opriti focul.
Daca ati fier conopida inainte, acum e momentul sa adugati buchetelele in supa.
La servire adaugati patrunjel verde si piper proaspat macinat .
IMPORTANT !
Sarea o puneti dupa gustul vostru ...puteti pune si "vegeta " daca folositi ...imediat ce apa incepe sa fiarba.
Conopida e musai s-o tineti in apa rece minim 30 de minute inainte s-o gatiti. Dupa ce o curatati/ spalati, o puneti intr-un vas si o acoperiti cu apa. Scapati astfel de diversi paraziti  care se ascund in floricelele ei .

FITI BINECUVANTATI !