contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa De Dovleac, Ca...

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
... a venit toamna. Diminetile sînt umede, racoroase si mohorîte, dar cel tîrziu dupa prînz vremea se înmoaie, chiar si soarele îsi mai face aparitia rusinos de dupa nori, si încalzeste scurt ziua. E frumos. Sper sa avem o toamna frumoasa, la fel ca vara care a trecut... si pe care eu am cam lipsit-o de pe blog. 
Ca sa fiu în ton cu toamna si ziua de azi care e oleaca burezata, am preparat o supa de dovleac  parfumata cu fructe de sezon. Pere si mere.

Ingrediante pentru supa crema:
  • 1 dovleac Hokkaido, mai mititel
  • 2 pere, nici ele prea mari
  • 1 mar Boskoop
  • 1 morcov
  • 1 ceapa rosie
  • 1 legatura mica de patrunjel cret
  • 1,5 l supa de legume, calda
  • 2-3 linguri ulei de susan
  • sare, piper
  • scortisoara

Pentru servit:
  • seminte de dovleac rumenite
  • pîine rumenita usor
  • brînza roquefort

Se clateste patrunjelul sub jet de apa rece, se spala si curata legumele si fructele de coaja si seminte, apoi se toaca grob.
Se soteaza ceapa usor în ceva ulei pîna devine transparenta. Se adauga pe rînd morcovul, dovleacul, marul si perele. Se toarna supa calda si se adauga patrunjelul - daca nu doriti sa-l macinati în supa sau sa-l pescuiti de prin oala, legati-l în buchetel cu o ata de bucatarie de tortita vasului. Eu îl macin mereu în supa, netinînd cont ca da supei o culoare mai... altfel :P Patrunjelul cret dispune de o aroma parfumata, deosebita, din punctul meu de vedere. Atentie, aceasta aroma o are doar patrunjelul cret ajuns la maturitate. În primavara parfumul e fin, aroma usoara. Spre sfîrsitul verii însa, mireasma  patrunjelului cret ajuns la maturitate, se intensifica fantastic de mult.
Din nou la supa...
Se fierbe supa pîna toate ingredientele sînt moi. Se sareaza si pipereaza dupa gust. Fiind usor dulceaga, o priza fina de scortisoara completeaza aroma supei. E foarte buna si fara. Nici eu nu pun mereu scortisoara cînd adaug fructe în supa de dovleac. La fel de buna e si daca o aromati mai rustical... cu bacon rumenit/uscat ca sale di prosciutto crudo. Nota finala i-o dati în functie de papila voastra :) Eu servind-o cu seminte rumenite si roquefort, am considerat ca scortisoara evidentiaza si "rotunjeste" putin aroma fructelor din supa.
Cu mixerul vertical/stick o transformati într-un pireu fluid fin, apoi o serviti  cu maaaare pofta! 
 

 

Aici mai gasiti si alte combinatii : 

 
 
 
Va doresc o toamna minunata!