contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa De Rosii

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga












Aceasta supa este preferata noastra pe timp de vara, servita rece cu multa verdeata proaspat taiata.
Ingrediente:

2.5 kg rosii coapte
1 l de apa
Putin zahar dupa gust
Cativa catei de usturoi facultativ
Cateva frunzulite de busuioc
Cimbru proaspat
2 cepe
1 telina radacina si frunze
2 ardei grasi
2 morcovi
1 albitura
1 mana de orez
1 legatura zdravana de leustean
1 legatura de patrunjel
Mod de preparare :
Se oparesc rosiile in acel litru de apa, se decojesc si apoi se maruntesc la robot sau se trec prin masina de tocat fiecare cum doreste (eu am dat si putina verdeata prin masina pe care am pus-o de la inceput). Morcovul se da prin razatoare pentru o culoare mai intensa a supei, ceapa, ardeiul si albitura se toaca sau se taie in sferturi. Se caleste morcovul in putin ulei dupa care se adauga si celelalte legume. Se pun in litrul de apa in care s-au oparit rosiile si se lasa la fiert. Usturoiul se piseaza cu busuiocul in mojar. Cand au fiert pe jumatate se adauga rosiile, orezul, cimbrul o mana de verdeata tocata si usturoiul. Cand au fiert toate legumele se strecoara si se mixeaza totul dupa care se adauga la supa. Se pune restul de verdeata taiata si se serveste cu smantana.

Articol recomandat de wwwsimona-susu.blogspot.com