contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Super -mega- Ultra-sandwich -waffe

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Made by Liana



Am aparat de waffe de anul trecut, dar nu l-am folosit decat o singura data. Ei bine, acum l-am pus la treaba pentru acest super-mega-ultra-sandwich-waffe, pe care l-am realizat azi, intr-o ploioasa zi de vara.
Am eu o vecina cantareata de muzica populara, care e mereu la cura de slabire. Invitata de niste vecini care sarbatoreau ceva, au pus-o si la masa. Ea nu si nu, ca tine cura..."Nici macar un sandwich, nu vrei? ca am un cascaval nemaipomenit de bun!"-zice gazda.
"Ba da, un sandwich vreau, dar fara paine!"
Na, iata ca mi-a reusit si mie sandwichul fara paine! ;-)))
Ingrediente:
Pentru aluatul de waffe:
aprox.400 g faina,
450 ml sana Danone,
2 oua,
100g unt,
1 lingura praf de copt,
2 linguri chimen,
o lingura sare,
piper alb,
patrunjel uscat.
Pentru umplutura:
piept de pui 500g,
sos de soia,
un varf de cutit curry,
cascaval,
un castravete verde Fabio,
180g iaurt Danone natur,
5 catei de usturoi,
o salata verde,
3 cartofi,
ulei,
sare,
piper.

Mod de preparare:
Aluatul de waffe: prima data amestecam sana cu ouale, sarea, chimenul si piperul dupa gust. Topim untul si-l turnam in fir subtire peste compozitie, apoi adaugam treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt.

Aluatul trebuie sa fie de consistenta smantanii, ceva mai gros decat cel de clatite.
Daca mai e necesar, adaugati apa/iaurt.

Se incinge bine de tot aparatul de waffe si se toarna un polonic de aluat, astfel incat sa fie umplut pe treisferturi, pentru ca la inchidere, aluatul umple spatiile goale, iar daca e prea mult, va curge.

Pentru umplutura:
Pieptul de pui gata feliat se unge cu sosul de soia, curry, sare si piper si se pun feliile pe gratarul incins stropit putin cu ulei.
Cand sunt gata prajite,

se scot, se mai ung putin cu sosul de soia ramas si se feliaza de-a lungul in felii subtiri.
Castravetele se spala bine, se curata de coaja si se da pe razatoarea mare. Se stoarce bine de tot si se lasa la scurs dupa ce l-ati sarat, in prealabil.

Apoi se amesteca cu iaurtul si cu cateii de usturoi trecuti prin presa.
Se acopera si se lasa la frigider.
Cartofii se curata, se spala si se taie rondele, apoi rondelele bastonase subtiri.
Se incinge o tigaie, se toarna ulei, apoi in uleiul fierbinte se pun cartofii.

Cand sunt aurii, se scot pe servetel absorbant, se sareaza si se acopera, ca sa se inmoaie.
Asamblare:
Pe o farfurie se pune o frunza de salata, spalata si stearsa de apa.
Apoi, o bucata de waffe

pe care o ungem cu sosul de castraveti, apoi feliile de piept de pui,

cartofiorii bastonase, inca o bucata de waffe,cascaval-eu am uitat de el :((, sos, carnita, cartofiori, waffe.

Si acum, o sectiune ultra-mega-super- delicioasaaaaa

Mmmmmmmmm, buuuuun de tooooot!
Ah, sa nu credeti ca am uitat de dieta...nuuuu! Iata sandwichiul meu light, compus doar din waffe, carnita si rondele de castravete verde

Si pentru cei care tin intr-adevar dieta, adevarata dieta, un sandwich super-mega-ultra light!!!!

Hi,hi,hi...de-asta ma apuc si eu de maine, dupa ce-l termin pe primu' ;-)


Articol recomandat de pemasadinbucatarie.blogspot.com

Author:Liana10