contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sushi Rolls

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Am fost invitati in urma cu cateva luni de prietenii nosti Monica si Horatiu la o seara de Sushi home made. Si a fost un real succes, s-au servit California Sushi Rolls, sushi cu somon, etc…am mancat tot-tot si am savurat si un Sake care se potrivea perfect cu atmosfera serii japoneze. Ei au preparat atunci totul de la zero si noi am fost doar spectatori. Si totul ni s-a parut foarte fascinant astfel incat am hotarat sa facem si noi o seara de Sushi. Zis si facut, au trecut cateva luni pana ne-am organizat, dar a meritat asteptarea.

Si noi am facut trei tipuri de Sushi: cu somon, cu creveti si cu surimi. Rezultatul …fenomenal!!! Trebuie sa va spun ca Monica a rulat Sushiul pentru ca are dexteritate foarte mare si au iesit perfecte:), iar Horatiu s-a ocupat de orez care a iesit fenomenal.

Atentie la otetul de orez care il cumparati, deoarece este de doua feluri-alb si brun. Cel alb este preferabil deoarece altfel orezul se inchide la culoare. de asemenea e preferabil sa folositi orez de sushi, dar se poate folosi si orez normal daca gasiti cu bob asemanator cu cel de sushi.

Am folosit urmatoarele ingrediente:(pentru reteta de orez pentru Sushi vezi si aici)

Atentie: aveti nevoie de un mat de bambus pentru a rula sushiul

  • o punga de orez de sushi (toate produsele de la raionul international de la Cora si Kaufland)
  • otet de orez
  • (1.5 X cantitatea de orez )=apa folosita la fiertul orezului
  • 10 bucati de creveti decorticati si fierti (rosii)
  • o bucata mare de file de somon afumat
  • 5 bastonase surimi dezghetate
  • 1 castravete lung
  • ardei capia
  • morcovi
  • sos de wasabi
  • sos de soia
  • ghimbir marinat
  • nori – seaweed pentru rulat sushiul

1. Se spala orezul in apa rece de cateva ori urmand instructiunile de pe punga de sushi, apoi se fierbe orezul intr-o oala cu capac.

2. Dupa ce orezul este fiert se pune intr-o tava intinsa si se amesteca cu otetul de orez si zaharul (optional), iar apoi se raceste, amestecandu-l cu o spatula. Eu am folosit o tava de yena intinsa.

3. Intre timp se pregatesc ingredientele de rulat in Sushi care se taie fasii subtiri si lungi.

4. Se aseaza o foaie de nori pe matul de bambus, apoi se aseaza orezul in strat subtire-atentie orezul trebuie sa fie lipicios. Folositi o spatula pentru a intinde orezul. Se lasa o fasie de aproximativ 2 cm pe nori fara orez pentru a putea lipi roll-ul de sushi.

Nori au doua fete-una stralucitoare si una mata. Asezati foaia de nori cu partea stralucitoare in jos. Aceasta trebuie sa fie inafara pentru a arata frumos.

Stiati ca in Statele Unite la inceput se facea Sushi cu orezul inafara pentru a atrage clientii americani? Bucatarii japonezi se temeau ca foaia nori care este inchisa la culoare nu ar atrage asa de multi clienti. Puteti sa rulati sushi-ul si cu orezul inafara si foaia de nori inauntru.

5. Dupa racirea orezului se incepe rularea. Se aseaza foaia nori, apoi orezul lasand un mic spatiu pentru a-l lipi si apoi se aseaza bastonase de fructe de mare sau peste si bastonase de legume. Se unge ficare rol si cu putin-! atentie HOT- wasabi pentru gust si apoi se ruleaza. Puteti sa improvizati cat mai mult la folosirea ingredientelor din sushi, puteti chiar sa faceti roll-urile vegetariene, folosing avocado sau ciuperci, nu neaparat fructe de mare sau peste.

6. Asezati un castronas cu apa in apropiere cand rulati sushi-ul deoarece trebuie sa va umeziti tot timpul degetele pentru a putea lucra mai usor.

7. Rulati apoi sushi-ul impreuna cu mat-ul de bambus pentru a nu rupe foaia de nori si pentru a putea strange bine roll-ul.

8. Umeziti portiunea de foaie de sushi lasata fara orez cu apa si lipiti rolul.

9. Taiati cu un cutit roll-ul din 3 in 3 cm -!atentie pe foaia de nori arata cam pe unde ar trebui taiat roll-ul- umezind cutitul in apa si curatandul dupa fiecare taiere.

10. Asezati sushi-ul pe un platou si serviti cu sos de soia asezat in castronase speciale pentru fiecare invitat, cu pasta extra de wasabi pentru cei carora le place HOT si cu feliuțe marinate de ghimbir.

Eu le multumesc prietenilor nostri pentru o seara fantastica, pentru ajutor si pentru pozele minunate si sper sa avem cat mai multe seri tematice in care sa creem retete minunate.

POFTA BUNA!!!



Articol recomandat de retete30minute.wordpress.com