contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tagliatelle Cu Sunca Si Gorgonzola

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O  reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Va place gorgonzola? Cel mai mult ne place gorgonzola gatita :) in tarte (vai ce minunatie de Quiche cu gorgonzola si confit de cimbru!) si adoram sosul de gorgonzola cu ciuperci, cu tot felul de paste si cu fasole galbena. Pentru astazi am pregatit niste Tagliatelle cu sunca si gorgonzola, o deliciosenie si un fel de mancare ce se prepara foarte rapid si este extrem de gustoasa. Asadar sa va povestesc.

Tagliatelle cu sunca si gorgonzola

Ingrediente pentru reteta de Tagliatelle cu sunca si gorgonzola

  • 200 gr tagliatelle
  • 100 gr sunca
  • 150 gr gorgonzola
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 20 gr unt
  • putin busuioc 
  • piper proaspat macinat

Tagliatelle cu sunca si gorgonzola

Mod de preparare pentru reteta de Tagliatelle cu sunca si gorgonzola

Intr-o cratita puneti apa la fiert, un strop de sare si putin busuioc verde,  si cand bolboroseste adaugati tagliatelelle si fierbeti-le conform instructiunilor de pe ambalaj. Evident ca puteti folosi si altfel de paste, in orice forma doriti sau va place, spaghete sau chiar macaroane, de ce nu?!

Cand pastele au fiert si sunt “al dente”, scoateti-le si scurgeti-le de apa. Apoi le veti adauga in minunatul si desavarsitul sos de gorgonzola, pe care il explic imediat cum sa il preparati.

Intr-o tigaie antiaderenta puneti sunca taiata bucati marunte si incalziti-o usor, doar ce sa o rumeniti foarte putin.

Asadar intr-o tigaie incapatoare incalziti untul. Adaugati smanatana, aveti grija sa fie smanatana pentru  gatit si sau smantana lichida, de la vrac pe care o gasiti  la raioanele specializate din magazin. Nu v-as recomanda sa folositi smanatana la galetuse, paharute si alte cutiute, riscati sa devina o chestiune branzoasa si taiata inainte de a se transforma intr-un sos aromat si delicios.  Cand smantana atinge puntul de fierbere puneti branza gorgonzola taiata bucati marunte sau faramitata cu furculita. Amestecati si imediat ce se topeste  branza si sosul se ingroasa, trageti de pe foc. Presarati piper proaspat macinat, daca va place. Adaugati-i sunca si pastele si amestecati.

Serviti cald!

Pofta buna la tagliatelle cu sunca si gorgonzola!Tagliatelle cu sunca si gorgonzola

Acest articol Tagliatelle cu sunca si gorgonzola apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.