contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Targ De Deserturi La Chisinau

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

targ mai dulceDragi cititori ai acestui blog. Literele de mai jos au menirea de a face posibila inca o data intalnirea a doua tabere care s-au inteles in toate timpurile, dar care nu au atat de des ocazia sa se intalneasca. Dar iata ca apare una.
Fetele mari si gospodine si, de ce nu, flacaii cu maini de gospodar vor avea posibilitatea sa dea ochii cu gurmandul ordinar, iubitor de prajituri, torturi si alte dulciuri traditionale. Unii gatesc pe loc sau aduc cele pregatite acasa, altii papa si se ling pe degete. Da’, sa va zic mai pe indelete.
Pe 26 mai, in ultima sambata de primavara, la Chisinau va avea loc Targul Deserturilor Traditionale Romanesti si Internationale. Fetele bune care organizeaza acest eveniment, l-au numit pe buna dreptate “Mai dulce”. Ce se va intampla, mai exact, acolo. Va spun.

Daca matale, cititorule, te pricepi la facut o baba (alba sau neagra), un covrig puhab cu susan, o halva de casa, o turta dulce de care n-o fi ea, o dulceata de rosii, un magiun de pere sau de mere padurete, un banal cocos din zahar ars, daca ti-a lasat bunica mostenire o reteta dupa care nu obosesti sa gatesti dulciuri – pe 26 mai esti asteptat cu cosul de bunatati la targ. Si mai bine, daca vineri stai la bucatarie si faci niste croasane cu ciocolata, dregi un tiramisu, mesteresti s anu te vada nimeni niste macaroons, o panna cotta – cu ele tot vii la targ. Deci, sa fie clar, orice fel de desert traditional, fie el romanesc sau mexican, european sau indian, matale, cititor cofetar, il poti pune pe masa “Mai dulce”, bucuri ochii lumii si faci un ban gramada.

Da’ daca matale, cititorule, iti sporeste pulsul si ti se taie rasuflarea iar gura ti se face apa numai de la auzul cuvintelor “cozonac”, “dulceata de trandafiri”, “inghetata cu vanilata”, atunci sambata e de tine, cum s-ar zice “chita ta!”. Vii, te indulcesti, te racoresti si, daca-ti dai silinta, iei cu tine acasa nu doar dulciuri, ci si retetele pe care garantat nu le gasesti pe internet cu tot cu secrete. Unde mai pui ca toate cele gatite acolo vor fi suta la suta de casa, adica facute acasa de maini gospodine.

Acum nu mai ramane decat sa spun ce, unde, si cum:
Targul va avea loc pe 26 mai, in Chisinau, pe str. Corobceanu 17, la Universitatea Populara, la orele 12:00.
Cofetarii si gospodarii cu deserturi pot afla conditiile de participare pe pagina de facebook a evenimentului.

Sa fiti sanatosi, si pastrati-va rabdarea pana sambata, ca n-o mai ramas mult.