contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Branza Si Coacaze

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Astazi este o zi speciala... Acum 30 si ceva de ani :P, intr-o zi de doua ori mare - Vinerea Mare si Sf. Gheorghe, pe la ora 18, intr-o salvare uzata, s-a nascut o pustoaica.. cam neagra si cu o personalitateee... :))
Da dom`le, este ziua mea! :) La Multi Ani mie! Sa-mi dea Dumnezeu tot ceea ce doresc tuturor: sanatate, fericire, liniste sufleteasca si cat mai multe realizari!!
Si pentru ca anul acesta nu mi-am dorit decat o petrecere virtuala, va invit la o portie de tarta... o bunatate!!! Trimit o portie mare de tarta si la Adina, gazda de luna aceasta a Provocarii "Dulce Romanie".
Pentru ca sunt incepatoare in tarte, m-am inspirat de la prietena mea Dia, caruia ii multumesc ptr bunatatea asta!!

Ingrediente:
Aluat:
240 g faina
150 g unt
3 galbenusuri
4 linguri zahar brun
1/2 plic praf de copt
sare
Umplutura:
330 g branza dulce (PILOS)
70 ml smantana lichida
3 linguri zahar brun
100 ml lapte dulce
1 plic crema de vanilie 
2 plicuri zahar vanilat
coacaze rosii (eu am avut la congelator)

Untul la temparatura camerei l-am mixat cu zaharul, adaugand apoi pe rand si galbenusurile. Faina am amestecat-o cu sarea si praful de copt. Am incorporat faina in amestecul de ou si unt, la inceput cu mixerul, apoi am framantat usor cu mana, doar cat s-a incorporat faina. Am dat aluatul la frigider 30 minute.
Cat aluatul se odihnea, m-am ocupat de umplutura: intr-un bol am mixat branza cu smantana, zaharul brun si zaharul vanilat. Am adaugat treptat si laptele, apoi praful de vanilie.
Aluatul l-am scos din frigider, am oprit putin pentru grilajul de deasupra, iar restul l-am pus intre doua bucati de folie alimentara, si l-am intins cu sucitorul, dandu-i forma rotunda. 
Intr-o forma de tarta din ceramica, pe care am uns-o cu ulei si am tapetat-o cu hartie de copt, am pus aluatul, ajutandu-ma de una dintre folii. Aluatul l-am intepat din loc in loc cu o furculita, apoi am pus amestecul de branza, am presarat coacaze (scurse bine de zeama) din abundenta, apoi din aluatul ramas am taiat fasii, pe care le-am pus deasupra.
Am dat tava la cuptorul preincalzit pentru cca 30 minute.
Cand tarta a fost gata, am mai pus cateva coacaze (era pacat de ele sa nu le folosesc cumva), apoi am pudrat cu zahar. 
Am lasat tarta la rece pana a doua zi (asta a fost cam dificil..) apoi am papat cu mare pofta!!
A iesit PERFECTA!! Blatul fraged, usor sfaramicios, dar nu atat de sfaramicios incat sa nu poti taia.. iar combinatia de branza-vanilie-coacaze... este absolut delicioasa!!!
Pofta buna va doresc!!