contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Branza Si Spanac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Made by Liana



Tarta cu branza si verdeata era titlul original din revista Click pentru femei/Capitolul 128, dar eu aveam spanac in congelator, asa ca nu am mai cumparat patrunjel, cum se cerea in reteta. A fost foarte buna, aluatul pufos si nemaipomenit de bun, dar cam mult, asa ca am facut doua tarte. Am mancat o saptamana intreaga doar tarta cu branza si spanac, eu cu Tudor, ca ajutorul de bucatar considera ca orice mancare fara carne, nu e mancare...adica e facuta degeaba :((
Dificultate: medie
Portii:6
Pregatire: 50'
Coacere: 50'
Ingrediente:
Pentru aluat:
300ml lapte,
14h drojdie uscata,
750g faina,
150g unt,
2 oua.
Pentru umplutura:
250g spanac,
2 cepe verzi,
200g branza de vaci,
50g cascaval,
350ml smantana,
3 oua,
sare,
piper.
Mod de preparare:
1.Intr-un castron mai mare se cerne faina, se adauga untul moale taiat bucati, ouale si drojdia uscata.

2. Se adauga treptat laptele si se framanta un aluat potrivit de tare, care se lasa la crescut intr-un loc cald.

Dupa aproximativ o ora arata asa:

3.Spanacul l-am decongelat, l-am lasat la scurs, apoi l-am tras in unt intr-o tigaie impreuna cu ceapa verde taiata marunt.

(Sau folositi o legatura de patrunjel, pe care o spalati bine si o tocati marunt.)
Branza de vaci se amesteca cu cascavalul ras si se potriveste de sare.
4. Aluatul se intinde in foaie si se captuseste cu ea o forma de tarta, lasandu-o sa curga si peste forma.Surplusul se taie cu un cutit.
Mie din cantitatea de aluat mi-au iesit doua tarte, deci am facut doua tavi. Puteti sa injumatatiti cantitatile si cred ca pentru o singura tarta sunt suficiente 350g faina.
5.Se bat bine cele 3 oua si se iau trei linguri din omleta, se pun deoparte intr-o cana pentru a unge la final tarta. In omleta se adauga smantana, spanacul amestecat si branza.

Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
6. Se toarna compozitia in forma si se ruleaza aluatul de pe margini peste umplutura.

Se unge aluatul cu ou batut-cele 3 linguri puse separat au fost suficiente pentru cele doua tarte-si se coace la foc potrivit 45-50 de minute.



Articol recomandat de pemasadinbucatarie.blogspot.com

Author:Liana10