contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Brînza Si Mac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Din nou o rețetă simplă, știți voi, alea care-mi plac mie. Rețete care nu te leaga juma' de zi de bucatarie. Combinația de mac cu brînză e delicioasă. Eu am folosit brînză facută în casă, dupa metoda asta. Deci dacă aveți prin frigider prea mult lapte, iar data de valabilitate se apropie de sfîrșit, nu aruncați laptele și nici nu vă chinuiți să-l consumați rapid. Cu putină zeamă de lămîie îl transformați în brînză bună, care mai stă cîteva zile bune în frigider... dacă apucă.
Această tartă o puteți servi cu sos din diferite fructe ca zmeură, căpșune, amestec de fructe de pădure sau chiar înainte de copt puteți adăuga, o mînă de stafide îmbătate cu rom, vișine din compot... etc, în umplutura de brînză.



Ingrediente pentru aluat:
  • 160 g făină de spleta (tip 630) sau grîu
  • 100 g unt, nesărăt
  • 60 g zahăr pudră
  • 3 linguri apă rece

Ingrediente pentru umplutura de mac:
  • 160 g mac, măcinat
  • 250 ml lapte 
  • 50 g unt, nesărăt
  • 60 g zahăr
  • 20 g griș de spelta sau grîu

Ingrediente pentru umplutura de brînză:
  • 350 g brînză/ Quark
  • 100 g zahăr
  • 2 ouă
  • 30 g amidon fin de porumb (Gustin) sau 15 g făină spelta sau grîu
  • 50 ml smîntînă
  • 50 g unt moale, neăsrat
  • 1 păstaie de vanilie, doar măduva
  • coajă de lămîie netratata, razuita fin

Mod de preparare:
1 - Pentru aluat se frămîntă toate ingredientele, se formează o bilă care se învelește în folie alimentară transparentă și se lasă la odihnă în frigider timp de o oră. Aluatul se rolează pe fundul formei. Se coace timp de 7-8 minute în cuptorul preîncălzit la 200 °C, pînă devine ușor auriu. Se lasă la răcorit. 
2- Macul, laptele, zahărul, untul și grișul de spelta sau grîu se fierb scurt pînă se leagă și devine o masă groasă. Se lasă puțin la răcorit apoi se nivelează pe blatul precopt.
3 - Pentru umplutura de brînză/Quark se amestecă bine toate ingredientele  și se toarnă peste umplutura de mac. Tarta se coace în cuptorul preîncălzit la 185°C aproximativ  45 de minute. Se lasă la răcit în formă.

- cantitatea de aluat ajunge pentru o formă cu perete detașabil de 28  cm Ø
- nu se coc și margini, doar un blat
- forma se unge sau se folosește hîrtie de copt
Cîteva imagini:

Brînză facută în casă, rețeta aici


O păstaie bună trebuie să fie umedă, ușor uleioasă. În niciun caz uscată - atunci e veche. Pastăile de vanilie se pot păstra în borcane închise bine. Eu le păstrez cîte una sau cîte două în eprubete cu dop. 





Dragi femei din toată lumea! La mulți ani de 8 Martie!
Să străluciți mereu și să iubiți cu patimă nebună! 




Käse-Mohn Tarte
Zutaten für den Teig:
  • 160 g Dinkelmehl (Typ 630) oder Weizenmehl
  • 100 g Butter, ungesalzen
  • 60 g Puderzucker
  • 3 EL  kaltes Wasser

Zutaten für die Mohnfüllung:
  • 160 g Mohn, gemahlen
  • 250 ml Milch
  • 50 g Butter, ungesalzen
  • 60 g Zucker
  • 20 g Dinkelgrieß oder Weizengrieß

Zutaten für die Käsefüllung:
  • 350 g Käse/Quark
  • 100 g Zucker
  • 2 Eier
  • 30 g Maisstärke (Gustin) oder 15 g Dinkel- oder Weizenmehl
  • 50 ml Schlagsahne
  • 50 g weiche Butter, ungesalzen
  • 1 Vanilleschote, ausgekratztes Mark
  • unbehandelte Zitronenschale, fein gerieben

Zubereitung:
1 - Für den Teig alle Zutaten zu eine Kugel verarbeiten/kneten, in Frischhaltefolie einschlagen und eine  Stunde im Kühlschrank ruhen lassen. Teig auf die Größe der Springform ausrollen. Im vorgeheizten Ofen bei 200°C  7-8 Minuten backen, bis der Boden eine leicht goldgelbe Farbe hat. Anschließend auskühlen lassen.
2 - Mohn, Milch, Zucker, Butter und Dinkel- oder Weizengrieß  kurz aufkochen bis die Masse dickflüssig wird. Etwas abkühlen lassen und die Masse in die vorgebackene Form einfüllen.
3 - Für die Käse/Quarkmasse alle Zutaten miteinander verrühren und auf die Mohnmasse geben. Den Kuchen im vorgeheizten Ofen bei 185°C ca. 45 Minuten backen. Den Kuchen  in Springform erkalten lassen.
-Teigmenge reicht für eine Springform von 28 cm Ø
- Keine Teigränder backen, nur den Boden
-Springform-Boden fetten oder mit Backpapier belegen
Guten Appetit!