contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru aluatul de tarta:
-100 gr .unt
-2 oua
-50 ml apa rece
-300 gr.faina alba
-putina sare si oregano .
Pentru umplutura:
-2 oua
-1 ceapa
-1 kg ciuperci proaspete
-200 gr bacon
-2 morcovi
-sare si piper
-patrunjel verde
-50 ml ulei
-daca va plac puteti pune si masline(rondele),eu nu am pus..:)
Mod de preparare:
Pregatim aluatul dupa metoda clasica,amestecam faina cu untul taiat cubulete,adaugam si ouale,sarea,oregano...,apoi apa rece,iar aluatul rezultat se lasa la rece 30-40 minute.
Intre timp pregatim umplutura:
Spalam legumele le curatam,ciupercile le taiem feliute,morcovul si ceapa cubulete,(eu le-am robotit..)..:),iar baconul bastonase .
Incingem uleiul,rumenim baconul,adaugam legumele ,dupa 10 minute adaugam patrunjelul ,sarea si piperul.Lasam la foc mic pana se evapora toata zeama lasata de ciuperci.
Compozitia rezultata o punem la racit,adaugam ouale batute cu un praf de sare.
Intidem aluatul intr-o forma de tarta,intepam cu o furculita din loc in loc...O punem la cuptor 10 minute la foc potrivit..
Peste aluat turnam amestecul cu ciuperci..
Se pune din nou la cuptor la foc potrivit,pana se rumeneste frumos..
Se lasa putin la racit,inainte de a o portiona,cam 10-15 minute..:)..acum na,daca nu mai rezistati se poate si mai putin..:))..cunosc..cunosc...senzatia aceea a pofticiosilor..:))



Articol recomandat de danasb.blogspot.com/