contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Coacaze

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Made by Liana


Am profitat intr-o zi de august de reducerile la fructe din hypermarket si am cumparat doua caserole de coacaze. Pe una am mancat-o, pe cealalta am lasat-o special pentru tarta asta. N-am mai facut pana acum nimic cu coacaze, deci asta e inceputul ;-))
O tarta minunata din revista Click pentru femei/Capitolul 142.
Pregatire: 45'
Coacere: 45'
Dificultate: mica
Ingrediente:
250g faina,
120g zahar pudra, 120g unt,
1 galbenus,
1 varf de cutit de sare,
2 banane,
sucul de la 1/2 lamaie,
100g migdale,
150g coacaze,
1/2 lingurita sortisoara macinata,
2 oua.
Mod de preparare:
1.Se cerne faina, se adauga 70g de zahar pudra, untul taiat bucati, galbenusul si sarea.

2. Se framanta un aluat potrivit de tare si se imparte in doua.

Se pune la frigider pentru cel putin 30 de minute. Se unge si se tapeteaza o forma de tarta cu diametrul de 25cm.
Se intind doua foi. Cu prima foaie, imbraci forma, dupa care intepi din loc in loc cu furculita.

Bananele se curata de coaja si se taie felii, se stropesc cu zeama de lamaie si se presara cu restul de zahar.
Se adauga peste banane galbenusurile, jumatate din fulgii de migdale, coacazele spalate si scurse-in revista scria 300g, dar mie mi s-a parut enorm, plus ca o caserola era de doar 150g, plus ca mai trebuie lasati pentru decor cativa ciorchini!!-si cred ca au mai ramas vreo 100g, dar am adaugat o mana de capsuni ;-)

scortisoara, albusul batut spuma si se amesteca usor.Celalalt galbenus ramas il vom folosi pentru uns.
Se toarna amestecul in forma, se acopera cu cealalta foaie- f.f.f.fragila, s-a cam rupt, la fel era si in revista- se unge pe deasupra cu galbenusul batut, se presara migdalele ramase

si se coace, la foc potrivit, circa 40-45 de minute. Se lasa sa se raceasca in forma.

Bananele si scortisoara i-au dat un gust si o aroma deosebita!