contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Legume

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Am ramas tare in urma cu provocarea Bucatarului curajos si sarat din luna iunie , cand Mihaela ne-a provocat cu o tarta de legume tare aratoasa si gustoasa.Dar mai bine mai tarziu decat niciodata.
INGREDIENTE :
-ptr 2 tarte cu diametrul de 15 cm sau un mare cu diametrul de 26 cm
-aluat cu vin, reteta aici
-o vanata
-un dovlecel
-un morcov mare
-100 g mozzarella
-200 ml smantana de gatitt
-un varf de cutit de nucsoara
-o lingurita de ierburi italiene, mediteraneeane sau provensale ( sau amestecati cimbru,busuioc,oregano)
-un catel de usturoi zdrobit
-sare,. piper
-ulei
MOD DE PREPARARE :
1. Se framanta aluatul dupa cum am aratat aici
2.Legumele se taie felii subtiri pe ung cu ajutorul unui cutit de legume, apoi se taie in doua, ca sa obtineti felii de aceeasi inaltime.Ce cade sau ramane in plus puteti folosi pentru un ghiveci sau niste paste cu legume.Amestecati cateva linguri (3-4) de ulei cu ierburile italiene, sare,piper si catelul de usturoi zdrobit, apoi puneti feliile de legume in aceasta mixtura si amestecati-le, sa fie toate unse.
2.Se ung formele sau forma de tarta cu unt si se tapeteaza cu aluat.Se inteapa aluatul din loc in loc cu furculita si se da la rece pentru cel putin 15 minute ( daca nu o faceti, la copt vi se va retrage aluatul de pe margini). Apoi se coc in cuptorul preincalzit la 180 * C (foc mediu) timp de 10 minute.
3.Incalziti smantana si topiti mozzarella faramitata in ea, potriviti de sare,piper si un varf de cutit de nucsoara.
4.Turnati sosul format in tarta, apoi incepeti sa asezati legumele concentric, in asa fel incat sa realizati un joc de culori..Eu am pornit de la margine spre centru
5.Coaceti in cuptorul preincalzit la foc mediu pqana ce aluatul si legumele sunt frumos rumenite, aprozimativ 30-40 de minute.
6.Se poate manca calda sau rece, e la fel de buna.

Pofta buna !