contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Migdale Si Bezea

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am facut tarta cu migdale!!!! In piata la Matache, la taraba cu minunatii, sunt migdalele  cu 35 de lei, iar la taraba de langa se vinde nuca cu 37 de lei, asa ca, poti folosi migdale foarte bine ca tot sunt mai ieftine si unde mai pui ca sunt si bune pentru lupta impotriva colesterolului!

Dificultate-simplu, doar pare complicat
Timp-60min
Cost-mediu

Ingrediente
  • 1 aluat dulce de tarta
  • 250g de migdale
  • 4 oua
  • 100ml lapte
  • 250g zahar
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • Putin suc de lamaie

Mod de preparare
Incepi prin a prepara aluatul de tarta sau il scoti de la congelator si lasi peste noapte in frigider, daca faci cum fac si eu, adica prepari mai multe portii si le pastrezi la congelator.

In mixerul de bucatarie pui migdalele si le maruntesti 1 min, vezi ca ele sunt mult mai dure ca nuca, asa ca fac zgomot. Eu le-am lasat destul de inegale si cu pielita, pentru gustul caracteristic de migdale.

Intr-un castron am batut galbenusele cu 125g de zahar pana ajung sa fie o spuma teapana si foarte gustoasa.

Adaugi migdalele si laptele si omogenizezi.


In alt castron bati bine albusele spuma, adaugi zaharul, sucul de lamaie si bati pana se dizolva zaharul iar la final pui coaja de lamaie.

Scoti aluatul din frigider, pudrezi cu faina blatul de lucru, faci foaie, o pui in tava tapetata cu foaie de copt, o intepi, asa, de rau ce esti, adaugi crema de migdale si lasi marginile aluatului sa imbrace umplutura de migdale.

Adaugi bezeua, asa inegal, cu lingura, la fel cum face zugravul cu mistria, si dai la cuptorul incins, dar foarte mica flacara, ca bezeaua sa se usuce nu sa se arda. La mine, bezeaua nu iese alba si perfect crocanta, ci nitel mai bronzata si nu foarte crocanta.



O tii la cuptor cam 40 de min, la foc mic, astfel incat bezeaua sa devina crocanta.



Tips
Este decadent de buna tarta asta cu migdale si bezea! Crema de migdale este usor aromata, cremoasa si crocanta concomitent, nu foarte dulce, legata parca, acoperita de o paturica crocanta si bronzata de bezea. Este excelenta la micul dejun alaturi de cafea!