contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Pepene Rosu

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Irezistibil, parfumat, pintecosul pepene imi facea cu ochiul din galantar.
Imi spuneam ca inca nu e vremea lor, ca nu poate fi gustos - crescut in conditii de cultura in scopul strict comercial, in conditii de sera si cu fertilizari intensive.
Constientizam faptul ca nu a apucat sa fie mingiiat de razele soarelui care sa ii incalzeasca saminta si sa ii dea dulceata.
Dar nu m-am putut abtine.
Imi era atit de pofta incit am dat deoparte gindurile rationale si am cedat tentatiei.
M-am indreptat victorioasa cu achizitia catre casa de marcat, si nimic din ce imi trecuse prin cap mai inainte nu mai conta.
Harbuzul din Moldova, lubenita din Oltenia sau lebenita cum ii spun nepotii mei in Ardeal, ma insotea, facindu-mi sacosa grea.
Sigur, consumat proaspat este cel mai gustos, insa, parfumul ce s-a raspindit in jur cind am taiat coaja cucurbitaceaei si aroma pulpei zemoase mi-au sugerat posibilitatea de a le combina intr-o prajitura racoritoare.
Imi spuneam ca nu trebuie sa fie ceva complicat insa este necesara o combinatie care sa accentueze gustul aromat al miezului de pepene.
Si in mod cert am gasit aceasta combinatie: tarta cu pepene rosu.




Ingredientele retetei (pentru patru portii) sint simple insa confera prajiturii un buchet plin, racoritor si foarte delicat.

Blatul:
- 200 grame biscuiti Novellini - Balocco cu frisca si miere
- 50 grame ciocolata alba
- 2 linguri smintina de separator (grasa)

Crema:
- 2 galbenusuri
- 200 grame zahar pudra vanilat Dr Oetker
- 6 linguri lapte
- 200 ml smintina de separator
- 5 grame gelatina pudra Dr Oetker

Jeleu de pepene rosu:
- 250 grame pulpa de pepene rosu
- 2 liguri de miere de albine
- 5 grame gelatina pudra Dr Oetker

Se pregatesc patru pahare cilindrice de 200 ml captusind interiorul cu folie alimentara (eu am folosit patru pungi de sandvici).
Se pun biscuitii in mixer macinindu-se grosier.

Ciocolata alba impreuna cu smintina se topesc la bain-marie (sau in cuptorul cu microunde max. 1 minut) fara sa dea in clocot, suficient cit cele doua ingrediente sa se poata omogeniza, 









dupa care se adauga peste biscuitii macinati. Se mai mixeaza inca un minut impreuna rezultind un amestec sfarimicios.










Acesta se distribuie uniform in cele patru pahare presindu-se bine pentru formarea bazei prajiturii.













Se amesteca galbenusurile cu 100 grame zahar pudra vanilat Dr Oetker si cu laptele asezindu-se vasul direct pe flacara continuind sa amestecam pina se ingroasa.



Se prepara frisca din 200 ml smintina de separator si restul de zahar pudra vanilat Dr. Oetker.


5 grame de gelatina se hidrateaza cu 3 linguri de apa apoi se inmoaie la bain-marie pina se dizolva complet cristalele si se rastoarna continutul peste crema de ou amestecindu-se energic.
Se adauga si frisca peste crema de ou omogenizindu-se cu miscari usoare de jos in sus pentru pastrarea volumului de aer. Jumatate din crema obtinuta se distribuie peste blatul din cele patru pahare dupa care se pun in frigider pentru aproximativ 20 de minute, timp suficient cit sa se lege crema.
Intre timp pregatim jeleul de pepene rosu.
Curatam de seminte pulpa unei felii de pepene apoi o taiem in bucati si o punem in vasul mixerului. Se adauga si mierea de albine apoi se mixeaza.
Se hidrateaza din nou inca 5 grame de gelatina procedindu-se ca si mai sus dupa care se amesteca cu pulpa de pepene.
Se distribuie si aceasta in cele patru pahare dindu-se din nou la frigider pina se leaga putin.
Ultima faza a pregatirii consta in distribuirea peste jeleul din cele patru pahare a restului de crema de ou cu frisca, procedindu-se din nou la introducerea in frigider pina la servire.
Pentru servire se scot prajiturile din pahare si se indeparteaza folia apoi se decoreaza discret cu bucati de pepene proaspat.


Desigur, nu pot descrie in cuvinte cit de savuroasa este aceasta prajitura.
Incercati-o.