contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Pere Si Spuma De Cacao

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




Iubesc perele! Zemoase, dulci, parfumate, cu coaja subtire si sensibila, exact ca pielea unei femei ;-) :P
Delicii cu pere si ciocolata este titlul acestei tarte in cartea Deserturi cu ciocolata din colectia Delicii in bucatarie, Ed. Adevarul, 2011, dar am schimbat.
Pregatire: 40'
Preparare: 35'
Dificultate: medie
Calorii: 780. 

Ingrediente:

Pentru aluat:
165g faina alba 000,
30g zahar,
30g migdale,
125g unt,
3-4 linguri apa,
un varf cutit sare.
Pentru umplutura:
4-5 pere Abate,
90g unt,
45g cacao,
1 ou,
200g zahar brun,
45g faina alba 000,
1 lingurita zahar vanilat,
zahar pudra.

Mod de preparare:
Toaca marunt migdalele. Eu am folosit fulgi de migdale pe care le-am zdrobit usor.
Cerne intr-o cratita faina, adauga zaharul, migdalele, apa si un praf de sare.
Incorporeaza untul taiat bucatele si amesteca pana cand obtii un aluat sfaramicios.

Acopera-l cu folie alimentara si pune-l in frigider sa se odihneasca 30 de minute. Intinde din el o foaie, imbraca cu ea interiorul unei forme de tarta si pune-o in congelator cateva minute.
Curata perele de coaja, taie-le sferturi si indeparteaza-le cotorul cu seminte. Scoate forma din congelator, inteapa aluatul cu o furculita si presara-l  cu 2 linguri de zahar brun. Asaza perele peste aluat si da-l la cuptor 15 minute(foto 1).

Intre timp, topeste untul intr-o craticioara, adauga cacao cernuta si amesteca bine. Bate oul-eu am pus doua oua mici-cu zaharul brun ramas(foto 2), adauga-l in compozitia de unt si cacao si cerne faina deasupra. Amesteca bine si adauga zaharul vanilat.
Toarna compozitia peste perele din forma(foto 3), niveleaza cu o spatula si da prajitura la cuptor pentru inca 15 minute. Las-o sa se raceasca. Presar-o cu zahar pudra si serveste(foto 4).