contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Rucola

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Umplutura
  • 125 g rucola
  • 200 g prosciutto cotto
  • 1 legatura ceapa verde
  • 3 oua
  • 170-180 ml smîntîna lichida(de frisca)
  • 110 g cascaval ras,picant(poate fi si un amestec de brînzeturi care va plac)
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

 

Mod preparare:
Spre deosebire de tarta cu spanac,care reîncalzita nu mi-o mai place,asta este tare buna si a 2-a zi,
încalzita la microunde.Sia asa,în general,mi se pare mult mai picanta si gustoasa tarta cu rucola,
desi o ador si pe cea cu spanac.
Mi se pare perfecta,pentru un mic dejun copios la weekend .

Attached Image


Începem cu aluatul,care ia ceva vreme.
Framîntam un aluat din faina,unt,cascaval ras si sare.
Attached Image
Cînd amestecul are un aspect "firmituros" biggrin.gif ..
adaugam oul ,smîntîna si verdeturile tocate,framîntam bine.
Attached Image
Cînd e destul de compact,se scoate din blender
si se loveste de 6-7 ori cu el pe masa de lucru.(Nu se mai framînta)
Attached Image
Împachetam aluatul în folie transparenta,
si-l dam la figider pentru jumatate de ora.
Attached Image
Întindem o foaie de aluat(rotunda/patrata/sau ce forma doriti).
Eu întind aluatul între doua foi de hîrtie de copt.
Attached Image
O asezam pe tava/forma unsa cu unt,taiem marginile,
si o dam din nou la frigider,pentru cel putin 10-15 minute
(daca dispuneti de timp, chiar si jumatate de ora)
Attached Image
Între timp preîncalzim cuptorul la 200°C.
Întepam aluatul cu furculita,si-l dam în cuptor timp de 6-7 minute.
(daca aveti o forma mai groasa,ca a mea,o lasati vreo 10 minute)
Attached Image
Taiem ceapa rondele,si o calim usor în ceva ulei de masline.
Attached Image
Adaugam rucola tocata grob,amestecam înca 2-3 minutele pe foc,
dupa care tragem tigaia deoparte.Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Attached Image
Asezam rucola peste aluat,
iar deasupra presaram prosciutto taiat patratele/bucatele.
Attached Image
Attached Image
Batem ouale cu smîntîna si cascaval(sau amestecul de brînzeturi),
si turnam deasupra.Daca nu folositi o brînza sarata,sarati/degustati.
Eu am folosit Feta si Bergkäse.
Attached Image
Dam tarta în cuptorul preîncalzit la 180-190°C,
pîna devine aurie(aproximativ 35 minute)
Attached Image

Attached Image

Attached Image
Attached Image
Este delicioasa!!Mie mi-o place si rece.
Din aluatul tartei se pot face saleuri,biscuitei..etc
Din restul de aluat ce mi-a ramas de la margine,am facut 15 biscuiti .
Attached Image


Retete recomandata de Mayas-Esprit.blogspot.com