contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Spanac Si Crema Focsani

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

De data asta, tarta este facuta cu faina integrala, nu alba. Asadar, aluatul este cel clasic :500 g faina integrala,  1 lingurita de sare,  300 ml apa calduta, 1 pliculet de drojdie uscata (7 g)  si 1 lingura ulei de masline. Se framanta acest aluat si se pune la crescut in cuptorul microunde, nepornit, pentru jumatate de ora.
Separat, se caleste usor o ceapa taiata marunt, intr-o lingura de ulei de masline . Peste ceapa se pune , pe rand, spanacul spalat bine si taiat, amestecand mereu, pana ce se lasa si se inmoaie. Se condimenteaza cu sare si piper si cand se raceste se adauga un ou, ca sa lege compozitia la copt si cam 100 g de telemea sarata rasa.
Aluatul se imparte in jumatate  , din prima jumatate se face o foaie subtire si se pune peste hartia de copt din tava. Din cealalalta jumatate se fac despartitoarele  ochiurilor, din snur impletit in doua.
200 grame de crema Focsani  se amesteca bine cu un ou si se  pune pe fundul fiecarui ochi
Apoi se pune compozitia de spanac in fiecare ochi  iar peste ea am pus cate o bucatica de telemea (nu am mai pus oua, deja sunt in compozitie  ouale  si sunt suficiente pentru o mancare ).
A stat in cuptor, la 200 de grade, pret de 40 de minute si a iesit o minunatie.
Stratul de crema Focsani  pus sub spanac a facut ca aluatul sa nu se umezeasca deloc, tinand loc de pat pentru inchegarea spanacului.