contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Telemea De Oaie, în Ulei De Masline Aromatizat

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Peste noapte am devenit posesoarea unui calup de brînza de oaie. Excelenta la gust. O parte am servit-o cu rosii, am facut chiar si macaroane cu brînza. Desi ador brînza si pastele, felul asta niciodata nu m-a încîntat. Rar, cînd îi mai fac sotului, care adora combinatia, mai servesc si eu alaturi o lingura de gem de capsune. Îmi aduce aminte de gradinita :D

O parte din brînza am pus-o la borcan în ulei de masline, condimentata dupa chef si dispozitie. Am facut diferite combinatii.
- mai parfumat, cu masline kalamata si amestec de herbes de provence ( busuioc, floricele  de lavanda, rozmarin, oregano si cimbrisor) si un chili pentru culoare.
-  cu ceapa grilata, chili, piper roz - care nu e piper, stiti voi,  fructele mici ale unui pom brazilian (Schinus terebinthifolius), foaie de dafin si piper negru.
- cu masline, ardei bulgaresti, rondele de ceapa violeta, bobite de piper roz si chimion.
- si înca un borcan combinat cu de toate: ardei bulgaresti, ceapa grilata, masline, boabe de piper, chili, frunzaraie.

Ingredientele se pot folosi si combina în functie de papila fiecaruia. Ceapa grilata da o savoare deosebita, la fel si boabele de piper, chili si chimionul daca sînt putin rumenite într-o tigaie fara adaos de grasime. Borcanele trebuie pastrate la racoare si ferite de lumina. Nu se deschid mai repede de 2-3 zile. Se serveste ca atare alaturi de o bagheta proaspata sau se adauga în salate. Uleiul ramas se poate servi cu succes la aromatizarea salatelor.


Starleta! 


Condimentele. Va recomand rumenirea boabelor de piper, ardeilor uscati, chimionului.