contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

The Weird Side Of Life Si Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mai, draga, dar ce zile ciudate. Dar ce luna ciudata. Nu stiu ce se intampla, dar abia de m-am urnit, asa, in genere. Un greu din ala bolovanos, cum n-am mai simtit de-o lunga vreme. Si o raceala capricioasa, pe care o domin eu, acum cu leurda, usturoiul verde si altele asemenea. Ca sa nu mai vorbesc de concluzii, pe care nu stiu cum sa le iau inca, nici pe departe. 

Let us stick to playing, cu toate astea. Imi dadui seama, pentru a nu stiu cata oara, ca sunt asa de extravaganta si intoleranta cu regulile/standardele, d-astea, in toata plicticosenia mea. Ma apropiu de 30, by the way. Invidiati-ma, cei care ati depasit pragul, dar nu prea tare, 'cause I think I got a crisis here. 

Ciocolata e o spuma dulce-amaruie, cu un strat alb si mentolat, pentru cine si-l doreste si cu niste capsuni. Sau capsune? 

Iata: 150 g ciocolata, din care 100 g cu lapte si 50 g neagra, se topeste pe baie de aburi cu 15 g unt. Presarati si cateva graunte de sare grunjoasa, ca dau bine. Se lasa la racit. Se bat 100 ml de smantana dulce Dorna cu 5 g de zahar pudra vanilat, pana aveti frisca aia pufos-cremoasa, care n-are nimic in comun cu frisca vegetala. Se da frisca la rece. Bateti spuma un albus cu o lingurita de zahar tos. Hidratati in apa rece o foaie de gelatina, apoi stoarceti-o lejer si topiti-o deasupra flacarii (deci nu direct pe flacara) de la ochiul mic al aragazului, agitand usor recipientul in care se afla ea, gelatina. O oala mica cu maner e bine sa fie. 

Amestecati foooarte usor ciocolata cu frisca, pana la omogenizare completa. Adaugati gelatina topita, amestecati. Adaugati albusul, amestecati la fel, cu finete, de jos in sus, cu miscari circulare. Turnati in forme mici sau intr-un recipient mai mare si dati la frigider cam 3-4 ceasuri. 

Daca vreti si strat alb de cioco, topiti 50 de g de ciocolata alba in 20 de ml de smanatana dulce infierbantata, deci nu fiarta, adaugati cativa stropi de esenta de menta si turnati amestecul peste ciocolata dulce-amaruie, dupa ce ciocolata alba e racita si cea neagra  a stat barem 30 de minute la frigider. Treaba asta se preteaza dragut daca alegeti sa folosit forme micute. 

Am mai multe dizainuri de farfurie si poze misto. Greu de ales.









Ca sa rasturnati ciocolata din forma pe farfurie, introduceti forma in apa fierbinte 15-20 de secunde (cu fundul, desigur) si apoi faceti, asa, un tur de forma cu lama unui cutit, incalzita la flacara aragazului, ca sa desprindeti ciocolata de peretii recipientului. Dupa aceea o rasturnati cu grija. Nu o sa aiba o forma din aia perfecta, ca e o spuma, pana la urma, ceva mai densa. Si are numai o foaie de gelatina, deci nu o sa fie foarte tzapana. Are textura de trufa spumoasa, mai bine zis. E fina si se topeste in gura. Poate sa fie o crema minunata pentru orice tort.
Va doresc uichend fain!