contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tips For Making: Burgeri

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

burger

Continuând postarile cu iz american, azi vă  povestesc despre burgeri. Nu se numără printre felurile mele preferate din câteva motive: nu conțin paste, nici suficiente legume, nici ciocolată și nici fructe. Cu toate astea, un homemade burger nu e chiar ceva de refuzat.
Nu intenționez sa scriu rețeta folosită pentru ca sunt bloguri pline de rețete de burgeri, în toate variantele posibile. Însă, în încercarea mea de a pregăti primul homemade burger, am căutat să mă înarmez cu  making tips-uri și alte secrete care să-mi garanteze un rezultat gustos. Nu știu cât mi-au folosit aceste informații, având în vedere ca nu am facut și niște no making tips burgeri, ca sa am ce compara, dar tare am impresia ca au ajutat.

Deci..

1. Folosiți carne măcinată de mănuța voastră proprie, din următoarele considerente: știți sigur că e proaspătă, știți din ce parte a corpului provine (sau de la ce animal :) ) ) și, cel mai sigur, știți ce ingrediente nedorite nu conține. În rețetele la care am tras cu ochiul, am observat că se folosește în special carnea de vită dar se poate combina și cu porc (două treimi carne de vită, o treime carne de porc). Pentru primul homemade burger am ales varianta combinată dar intenționez să încerc și varianta originală și voi reveni cu păreri.

2. Lucrați cu carnea cât mai rece. Căldura face ca grăsimea din carne să se lipească de măinile noastre sau de orice suprafață atinsă. Iar dacă grăsimea rămâne oriunde altundeva decât în burger, rezultatul va fi un burger uscat, iar un burger uscat nu este un burger bun.

3. Folosiți un termometru. Tare aș fi vrut să folosesc, dar nu am binevoit încă să achiziționez unul. Pare să fie totuși un aspect necesar în prepararea cărnii. Dacă aveți unul, puteți alege cu destul de mare precizie cât de făcut îl doriți:
-49 grade C pentru un burger aproape raw în interior
-60 grade C pentru unul mediu făcut
-71 grade C pentru un burger bine făcut.

4.  Nu sărați carnea înainte să formați burgerii. Recunosc că sigur aș fi făcut asta dacă nu citeam înainte. Se pare că sarea dizolvă proteinele din fibre fapt care face ca un burger fraged să devină unul gumat. Sărați burgerii chiar înainte de a-i pune pe foc.

5.  Întoarceți burgerii de pe o parte pe alta de câte ori doriți. Oricât ar fi fost de condamnați, the nervous flippers aveau dreptate. Dacă întoarceți burgerii de pe o parte pe alta mai des, aceștia se vor face într-un timp mult mai scurt. Diferența dată de numărul de întoarceri este oricum irelevantă, deci faceți exact cum făceați și până acum.

Dacă v-am stărnit curiozitatea pentru tips-uri legate de prepararea burgerilor, găsiți multe  informații interesante în postările din The Burger Lab.