contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tofu "custard"

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

700g tofu
400ml dashi sau supa de legume / pui
4 oua
2 linguri mirin sau (2 linguri rase zahar + 2 linguri vin alb)
4 linguri sos de soia
 
Tofu se pune intr-o strecuratoare si se lasa la scurs aprox. o ora sau, mai rapid, se infasoara in cateva servete de hartie si se pune la microunde (600W) pentru 2 min. ;)
Toate ingredientele se pun in blender si se mixeaza bine. Totul se trece apoi printr-o strecuratoare (pasul acesta este optional, insa, efectuandu-l, crema finala este mai fina).
Compozitia se toarna in cani sau castonele termorezistente; acestea se pun in tava de la cuptor, iar in tava se toarna apa fierbinte. Se "coace" la foc mic-potrivit (in cuptorul preincalzit) 20~30 min. Dupa 20 de min. se verifica daca s-a inchegat crema (la fel ca la crema de zahar ars).
Crema se poate servi si asa simpla, eventual cu putin decor: o feliuta de morcov, o frunza de patrunjel ;) sau cu ghimbir (ginger) ras si putin sos de soia ;)